Catalunya Diari

Lleida rep el premi per la seva excel·lent gestió en la recollida selectiva

El servei de recollida porta a porta s’ajorna unes hores el 24 i 31 de desembre per facilitar la conciliació laboral i familiar
Una educadora ambiental lliura a una veïna un kit per a la recollida selectiva de residus
Una educadora ambiental lliura a una veïna un kit per a la recollida selectiva de residus | LleidaDiari.cat

L’Ajuntament de Lleida ha estat guardonat per tercera vegada consecutiva per la seva excel·lent gestió en la recollida selectiva de paper i cartó amb tres Pajaritas Azules, màxima distinció del premi que atorga l’associació espanyola de fabricants de paper ASPAPEL als municipis i entitats locals de l’Estat que millor servei ofereixen i pel seu esforç per la millora continua. Aquesta és la tercera edició dels premis Pajaritas Azules, que es lliuraran el 7 de febrer a Madrid, i en totes elles la Paeria ha rebut la màxima distinció, en obtenir qualificacions excel·lents en aspectes com el tipus de desplegament de contenidors a la ciutat, la ràtio per habitants, la freqüència en la recollida i el nombre de tones anuals.

 

El Govern de l’Ajuntament de Lleida, a través de la Regidoria de l’Hàbitat Rural i la Sostenibilitat, ha fet una aposta decidida pel reciclatge de residus i la recollida selectiva amb diferents iniciatives, que formen part del projecte global ‘Lleida en Verd’, com són com la implantació de les 500 noves illes de contenidors de recollida selectiva, la implantació del porta a porta comercial, la creació de boscos urbans i la reforestació a la ciutat, entre altres. Des del passat mes de novembre, la Paeria, a través d’Ilnet, empresa concessionària dels serveis de neteja viària, recollida de residus i gestió de les deixalleries a la ciutat de Lleida, ha iniciat la recollida de residus porta a porta als barris de Ciutat Jardí i Vila Montcada, una prova pilot en què participen 1.400 domicilis i uns 2.972 habitants, amb la finalitat de fer encara més efectiva la recollida selectiva de la brossa.

 

Malgrat el poc temps que fa que s’ha posat en marxa aquesta iniciativa, els primers balanços poden qualificar-se de força espectaculars, ja que els índexs de reciclatge s’han disparat fins al 83%, que han permès reduir en tres quartes parts els residus que van a l’abocador. La millora del reciclatge de residus a la ciutat és un aspecte més de la revolució verda que està impulsant l’Ajuntament a Lleida durant aquest mandat.

 

Canvi d'horari en la recollida de residus durant el Nadal

Les nits de Nadal (24 de desembre) i Cap d’Any (31 de desembre) són les dues úniques nits que no es fa recollida de residus. Tot i això, aquests dies continuarà fent-se la recollida selectiva en els habitatges de Vila Montcada i Ciutat Jardí, malgrat que modificant l’horari de recollida per poder conciliar la vida laboral i familiar dels treballadors de l’empresa concessionària. En caure les dues dates en dilluns, els veïns poden treure a la porta les escombraries que toquen (orgànica i multi producte) en l’horari habitual (entre les 8 i les 10 de la nit), però han de saber que la recollida es farà a partir de les 6 del matí.Comentaris

envia el comentari