Catalunya Diari

Lleida retrà homenatge al cineasta català Bigas Luna en la pròxima Mostra

Lleida retrà homenatge al cineasta català Bigas Luna en la pròxima Mostra| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha lamentat la pèrdua del cineasta català i ha confirmat que la ciutat li retrà homenatge en la pròxima Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, que s’inaugura divendres que ve. A més, ha destacat la vinculació que Bigas Luna havia establert amb la ciutat, ja que el projecte en el qual estava treballant incloïa la ciutat com un dels escenaris principals. El director barceloní estava preparant el rodatge i l’adaptació cinematogràfica de la novel·la 'Mecanoscrit del segon origen', de l’escriptor Manuel de Pedrolo, juntament amb el lleidatà Carles Porta, productor i coguionista. El projecte, una coproducció internacional, inclou el rodatge en 3D en diversos escenaris de la ciutat i al Magical.
 
En la seva darrera visita a l’Ajuntament de Lleida per signar la col·laboració en aquest últim projecte, Bigas Luna va expressar el seu entusiasme pel paisatge de Lleida, així com també per les instal·lacions del Magical. El director havia manifestat la seva il·lusió per portar a la pantalla aquesta obra literària, en la qual portava treballant els tres últims anys. Precisament, un dels últims treballs de Bigas Lunas havia estat la campanya publicitària de Freixenet, que va premiar un vídeo lleidatà, d’Àlex Sisó, rodat a l’Escola Bressol Municipal de Cappont.
 
Un enamorat de l'estany d'Ivars i Vila-Sana
Per la seva banda, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha lamentat la mort de Bigas Luna, i ha destacat la figura del cineasta a la inauguració de la a Fira de l’Estany d’Ivars d’Urgell, un espai on justament Luna va rodar el teaser de la futura pel·lícula 'Segon Origen'. Reñé ha definit el cineasta com un enamorat de l’estany d’Ivars i Vila-Sana, fent seves les paraules del periodista Carles Porta i director de la productora Antàrtida, que porta a terme el projecte.
 
'Segon origen' compta amb la col·laboració de la Diputació, donat que promocionarà la marca 'Ara Lleida'. En aquest sentit, Reñé ha explicat que la institució continuarà col·laborant per fer possible que el projecte de Bigas Luna sigui una realitat.


Comentaris

envia el comentari