Catalunya Diari

Lleida se suma a la Marató 2.0 de Donació de sang de Catalunya

Lleida se suma a la Marató 2.0 de Donació de sang de Catalunya| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

La ciutat de Lleida s'ha sumat a la Marató 2.0 de Donació de Sang de Catalunya que tindrà lloc del 16 al 23 gener als principals hospitals catalans, entre ells l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. La Marató la promou el Banc de Sang i Teixits juntament amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Així ho ha explicat la tinenta d’alcalde i regidora de Benestar Social, Montse Mínguez. En la presentació, el director del Banc de Sang i Teixits de Lleida, Juan Manuel Sánchez, ha fet una crida als lleidatans i lleidatanes a participar en aquesta marató, que s’organitza després de les Festes de Nadal, dates en que les reserves són tradicionalment més baixes. Sànchez ha destacat que “donar sang és una necessitat” i ha recordat que els grups sanguinis dels quals són necessàries més donacions són els negatius (A- i 0-) . La sang del grup 0- (zero negatiu) es pot transfrondre a qualsevol receptor i per això és imprescindible en situacions d’emergència.
 
En la campanya de l’any passat a Lleida van participar-hi 400 persones i es van aconseguir 950 donacions durant el mes de gener, fet que va suposar doblar el nombre de donants habituals.
 
Tant la tinenta d’alcalde Montse Mínguez com la regidora de Drets Civils i Cooperació, Maria Rosa Ball, han fet una crida als lleidatans i lleidatanes a participar en la campanya i a ser solidaris mitjançant la donació: 'Lleida és una ciutat solidària'. 
 
Un dels objectius de l’actual campanya és aconseguir implicar els més joves i per això s’ha promogut la figura dels ambaixadors de la Marató, nois i noies de 18 anys que animaran a que els ciutadans donin sang per mitjà de diferents accions a la xarxa. Aquest any, el Whastapp s’afegeix al Twitter i al Facebook com a vies per estendre i compartir la necessitat de donar sang.
 
Tot i que una de cada tres donacions la fa un menor de 35 anys, des del Banc de Sang i Teixits han detectat que són necessaris 25.000 nous donants joves per substituir les persones que deixen de donar sang, ja sigui perquè han complert 65 anys o perquè algun motiu els impedeix tornar a donar.
 
Per això, en aquesta edició, la Marató busca joves que s’estrenin en l’experiència de donar sang per ajudar a salvar vides i un grup de nois i noies de 18 anys seran els dinamitzadors de la marató a través de les xarxes socials, juntament amb els ambaixadors 2.0 de la donació de sang, ciutadans anònims que ajuden a conscienciar sobre la necessitat de donar sang. Ells s’encarregaran de dinamitzar les xarxes socials per aconseguir mobilitzar els 7.000 donants de sang que es calcula que caldrà per recuperar les reserves després de les Festes de Nadal
 
A la presentació de la Marató 2.0, que s’ha realitzat a la seu de l’Ajuntament de Lleida, hi han assistit també representants de la Federació de Donants de Sang i de Creu Roja Catalunya, que contribueixen a organitzar aquesta Marató. La presentació d’aquesta campanya s’ha fet simultàniament a les quatre capitals catalanes.


Comentaris

envia el comentari