Catalunya Diari

Lleida se suma a la primera Marató de donants de sang 2.0 de Catalunya

Lleida se suma a la primera Marató de donants de sang 2.0 de Catalunya| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, juntament amb l’alcalde de Barcelona, l’alcalde de Tarragona i l’alcalde de Girona han donat amb un tweet simultani el tret de sortida a aquesta campanya tan especial que sota l’eslògan 'Siguis el donant que siguis, comparteix la teva sang', pretén convertir-se en una gran festa de la donació.
 
El paer en cap ha fet una crida a participar en aquest esdeveniment tan solidari, una campanya que, basada en la solidaritat i en l’estima vers els altres, permet salvar vides. Per la seva banda, el director del Banc de Sang i Teixits a Lleida, Juan Manuel Sánchez, ha explicat que la Marató de donants de sang es celebra després de les vacances de Nadal, que és quan les reserves de sang estan en el punt més baix, i ha assenyalat que Catalunya necessita unes 1.000 donacions cada dia.
 
Ambaixadors 2.0 de la donació de sang
La Marató de Donació de Sang compta amb l’ajuda de gairebé 10.000 seguidors al Facebook Donar Sang i més de 5.000 del Twitter per aconseguir la fita de les 5.000 donacions. Entre els seguidors del Banc de Sang destaquen els Ambaixadors 2.0 de la donació de sang, un grup de donants habituals que s’ha compromès a difondre la necessitat de donar sang a través de les xarxes socials. En aquesta ocasió, 35 persones de tot Catalunya dinamitzaran la 1a marató 2.0.
 
A través del web www.donarsang.gencat.cat/marató, l’actor Quim Masferrer anima tota la ciutadania a involucrar-se a la campanya. Des d’aquesta web, qualsevol ciutadà pot col·laborar amb la donació de sang, ja sigui compartint el missatge de la marató o bé reservant una plaça per fer la donació.
 
La campanya compta amb la col·laboració activa de la Federació Catalana de Donants de Sang i Creu Roja, que aportaran volutnaris que ajudaran a difondre aquesta iniciativa pionera.
 
A Lleida, el centre de donació estarà situat a l’hospital Arnau de Vilanova on es podrà donar sang de dilluns a divendres de 8.30 a 21.00 hores i els dissabte de 10.00 a 14.00 hores. Els horaris i les adreces per donar sang es poden consultar al web www.donarsang.gencat.cat.


Comentaris

envia el comentari