Catalunya Diari

La Paeria modifica els semàfors radar de la ciutat de Lleida

S'instal·laran comptadors numèrics per informar els conductors del temps que queda i poder reaccionar més ràpid

Imatge d'un dels semàfors radar modificats a la ciutat de Lleida, el dia 14 d'octubre de 2020.
Imatge d'un dels semàfors radar modificats a la ciutat de Lleida. | LleidaDiari.cat

La Paeria modificarà els semàfors amb càmera per potenciar la seva funció pedagògica per sobre de la recaptatòria. En aquest sentit, el Consistori està instal·lant en aquests radars panells amb comptadors numèrics regressius, com un rellotge digital, que informen els conductors del temps que falta per al canvi de fase del semàfor, tant quan està verd com quan està vermell. D'aquesta manera, es disposa de més temps per a reaccions i aturar-se si és necessari. El primer tinent d'alcalde de la Paeria de Lleida, Toni Postius, ha explicat que fins ara hi havia «inseguretat» perquè el conductor desconeixia si s'anava a posar en vermell o en ambre d'una manera molt ràpida i això feia que estigués més pendent de mirar què estava passant en comptes de mirar la cruïlla en què es trobava el vehicle.
 
 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 
 
De moment ja s'ha instal·lat un d'aquests nous dispositius, en fase de proves, al semàfor foto-vermell que hi ha a l'encreuament entre Príncep de Viana i Prat de la Riba. La resta es col·locaran a finals de la setmana vinent en els cinc emplaçaments restants: Rambla d'Aragó, Cos-Gayon, Rovira Roure, avinguda de les Garrigues i Prat de la Riba amb Alcalde Porqueres. Aquesta mesura dona compliment a un dels acords del pacte d'entesa en l'àmbit de la mobilitat, que citava expressament la instal·lació d'aquests rellotges informatius en els radars semafòrics com una mesura per orientar-los cap a una funció més pedagògica.
 
 
El regidor de Mobilitat, Vialitat, Trànsit i Horta, Joan Ramon Castro, ha manifestat que se segueix treballant en altres millores en l'àmbit de la mobilitat, sempre des d'un punt de vista positiu, i que en els pròxims dies s'anunciaran altres accions que s'estan preparant des del departament.

Comentaris

envia el comentari