Catalunya Diari

Lleida, seu de la fase nacional de l’Olimpíada de Física amb la presència de 140 estudiants

Lleida, seu de la fase nacional de l’Olimpíada de Física amb la presència de 140 estudiants| Redacció - Fotografia: Universidad de Navarra

 L’organització ha posat en relleu la dificultat de les proves, que superen el nivell de batxillerat. El dia 13 d’abril al matí es realitzarà un examen experimental, que puntuarà el 40 per cent del total, i per la tarda, tres problemes teòrics que valdran el 60 per cent. Els joves invertiran entre 7 i 8 hores en completar totes les sèries de l’Olimpíada.
 
A més dels participants, a Lleida es desplaçaran una quarantena de professors, entre tutors dels nois i noies i correctors de les proves. Els premis es lliuraran el 15 d’abril. Els cinc primers classificats representaran a Espanya en la fase internacional que se celebrarà a Copenhague i els quatre següents aniran a l’Olimpíada Iberoamericana, a la República Dominicana. Les activitats de la fase nacional a Lleida es complementaran amb visites a l’Ajuntament de Lleida, al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari, al Turó de la Seu Vella i al Centre d’Observació de l’Univers (COU).
 


Comentaris

envia el comentari