Catalunya Diari

Lleida, sisè municipi català amb més instal·lacions d’energia fotovoltaica

La capital del Segrià suma prop d'un centenar de noves instal·lacions per a l'autoconsum al 2020

Pla de detall d'una instal·lació fotovoltaica solar realitzada a la ciutat de Lleida al 2020

Lleida, sisè municipi català amb més instal·lacions d’energia fotovoltaica | LleidaDiari.cat

Lleida va sumar durant el 2020 un total de 93 noves instal·lacions d'energia fotovoltaica per a l'autoconsum, fet que situa el municipi com el sisè de Catalunya amb més instal·lacions d'aquest tipus, amb 118, superat només per Sant Cugat, Barcelona, Sabadell, Vallirana i Terrassa, segons dades de l'Institut Català d'Energia (ICAEN).

La bonificació de fins al 50% de l'IBI durant 5 anys, l'abaratiment dels preus i l'assessorament ciutadà que ha portat a terme l'Agència de l'Energia, han originat aquest creixement exponencial de l'energia fotovoltaica a la capital del Segrià. Un increment d'energia solar que si bé es troba associat sobretot als habitatges unifamiliars, en els darrers mesos també s'està obrint lloc en els plurifamiliars.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

L'Agència de l'Energia de Lleida ha assessorat diverses comunitats de veïns que projecten instal·lacions en teulat de propietat col·lectiva. En aquests casos, la comunitat pot autoritzar que algun veí posi plaques solars per a ús individual al teulat comunitari. L'altra opció, encara poc freqüent, és fer una instal·lació compartida, possibilitat que estan explorant diverses comunitats de veïns.

El 2020, la capital del Segrià es va situar com a vuitè municipi amb més potència

El 2020, la capital del Segrià es va situar com a vuitè municipi amb més potència instal·lada (1.267 kW), amb predomini de les petites instal·lacions, ja que tres quartes parts no superen els 5kW. «Lleida se situa en el camí cap al nou model energètic 100% renovable el 2050, i aquestes 118 famílies que ja tenen plaques al seu teulat, passen a tenir un paper actiu i central en la transició energètica», ha explicat el regidor de Transició Ecològica, Sergi Talamonte.

En l'àmbit català, el rànquing de potència instal·lada l'any passat l'encapçala Barcelona, amb 4.753 kW, sobre un total de 49.468 kW en el conjunt de Catalunya, on s'hi van fer 5.869 instal·lacions noves. Per comarques, el Segrià és la primera comarca de Lleida i la vuitena de Catalunya en potència instal·lada d'energia fotovoltaica per autoconsum en 2020, amb 1.905 kW produïts en 191 noves instal·lacions, gairebé la meitat a Lleida ciutat.


Comentaris

envia el comentari