Catalunya Diari

Lleida substituirà la cavalcada dels Reis Mags per un espectacle que es farà entre el 2 i el 5 de gener

La Paeria treballa amb una proposta que preveu 32 representacions per on hi podran passar més de 60.000 persones

Imatge d'arxiu dels Reis Mags d'Orient
Lleida substituirà la cavalcada dels Reis Mags per un espectacle que es farà entre el 2 i el 5 de gener al Barris Nord | LleidaDiari.cat

La pandèmia de la covid-19 ha obligat a reformular la cavalcada dels Reis Mags de Lleida i per això l'Ajuntament està ultimant un projecte que planteja un espectacle que es farà del 2 al 5 de gener al Pavelló Barris Nord. Segons ha comunicat la Paeria, la previsió és fer 32 representacions, 8 per dia, i hi podran passar més de 60.000 persones.

L'objectiu és garantir totes les mesures de prevenció del coronavirus. Caldrà reservar entrades per assistir a l'espectacle, tot i que seran gratuïtes, i es podrà fer a través d'un aplicatiu de la Paeria, que assegura que serà «fàcil i intuïtiu» tal com es va fer a la Fase Cultura, a les piscines i per Tots Sants. Tot plegat s'especificarà a principis de desembre.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Les decisions d'altres ajuntaments catalans

El de Lleida no és l'únic ajuntament català que ha hagut de reformular la seva manera de celebrar l'arribada dels Reis Mags d'Orient. En aquest sentit, l'Ajuntament de Cassà de la Selva (Gironès) ha anunciat que tindrà cavalcada de Reis el pròxim 5 de gener però sense les tradicionals comitives reials. Des del consistori han explicat que els tres Reis passejaran amb les seves carrosses pels carrers del municipi en un nou recorregut -que es farà públic aviat- i demanarà a les famílies que la segueixin des dels balcons o les finestres de casa seva.

A més, es retransmetrà un programa a través d'Internet amb connexions en directe amb la cavalcada, que inclouran entrevistes a personatges reials, contes o cançons. L'objectiu és que Ses Majestats «entrin a les cases de manera segura». D'altra banda, les famílies que ho desitgin podran demanar un missatge personalitzat en format vídeo per als més petits. L'Ajuntament i la Comissió de Reis fa setmanes que treballen per adaptar aquest esdeveniment a la nova situació provocada per la covid-19 i no descarta que s'hagin de prendre noves decisions en funció de l'evolució de la pandèmia.


Comentaris

envia el comentari