Catalunya Diari

Lleida suma nous casos positius per coronavirus i sobrepassa ja els 3.000

Salut va confirmar que hi ha errors en la pujada de dades als registres totals

Coronavirus
Salut admet que hi ha alguns errors en l'emissió de dades | .

La Regió Sanitària de Lleida ha registrat 34 nous positius de coronavirus, mentre a la de l'Alt Pirineu i Aran s'han comptabilitzat 4 nous contagis, segons el darrer balanç diari facilitat aquest dimecres pel Departament de Salut. D'aquesta manera, la xifra de casos confirmats de Covid-19 al conjunt de la demarcació lleidatana ascendeix a 3.004, dels quals 2.595 corresponen a Ponent i 409 a l'Alt Pirineu i Aran.

En el darrer informe, Salut no suma cap nova víctima mortal per coronavirus a la demarcació de Lleida amb la qual cosa la xifra es manté en 235. Pel que fa a les altes hospitalàries entre les dues regions sanitàries, ja sumen 1.194. A Catalunya, les funeràries han reportat 34 noves morts per Covid-19, 25 més que en l'últim balanç de Salut. Això deixa la xifra global de víctimes en 12.323. A banda, s'han detectat 150 nous casos positius testats (127 més) i ja en són 67.233.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Sanitat admet errors i revela la xifra real de morts per Covid-19

El Ministeri de Sanitat admet problemes en la notificació de les dades de morts per coronavirus i diu que en els pròxims dies actualitzaran la xifra total, que s’enfilarà «al voltant dels 28.000».

Sanitatn’ha comunicat aquest dimarts 27.127, els mateixos que en els últims dos dies. Una dada que significaria que no s’hauria produït cap defunció durant dos dies consecutius. Però el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha explicat que hi ha una comunitat autònoma que ha tingut problemes per «carregar les dades» i que estan fent verificacions.

També ha admès que les dades estan generant problemes i que és possible que si les CCAA fan canvis després d’entregar-los les xifres a les 12.00 hores del migdia, no els hi constin. Això explicaria que algunes comunitats estiguin reportant morts que no consten al registre oficial. En aquest sentit, ha dit que ara la prioritat és la detecció precoç i identificar les cadenes de transmissió.

Problemes en el traspàs de dades per comunitats

Durant la roda de premsa d’aquest dimarts, Simón ha admès que hi pot haver algun retard en la introducció de les dades i que s’estan «verificant» els morts notificats per les CCAA perquè és possible que «es doni les data en què es coneix la mort» i no la del dia real de la defunció. 

A aquesta situació, s'hi suma el fet que les autonomies lliuren les dades a les 12.00 del migdia i que, si s’hi introdueixen canvis a posteriori, no es comptabilitzen al Ministeri. Simón també ha explicat que hi ha hagut una CCAA que ha tingut alguns problemes a l’hora de carregar les xifres i que s’estan fent comprovacions per veure si s’ha fet bé. 


Comentaris

envia el comentari