Catalunya Diari

Lleida suma 85 nous casos per coronavirus i manté a 0 les morts des de dissabte

Són ja 10.656 les persones contagiades des de l'inici de la pandèmia

Imatge d'una professional sanitària durant el cribratge massiu de Reus
Lleida suma nous casos per coronavirus | Laia Solanellas

La demarcació de Lleida ha registrat en les darreres hores un total de 85 nous casos per coronavirus, dels quals, 73 pertanyen a la plana de Lleida, 12 a les comarques de muntanya, 34 al Segrià i 23 a Lleida ciutat. Segons han informat des del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, en total, són ja 10.656 les persones contagiades des de l'inici de la pandèmia. Amb relació a les defuncions, Salut informa que es mantenen en 311 des de la setmana passada.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Els hospitals lleidatans, pioners a Catalunya en incorporar gestors Covid

L'Hospital Universitari Arnau de Vilanova i l'Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida han incorporat al seu equip de professionals un grup de cinc gestors Covid per a la detecció precoç de les persones que hagin pogut contreure la infecció, el seu correcte aïllament i la ràpida identificació i aïllament dels seus contactes estrets.

Els dos hospitals públics lleidatans són els primers de Catalunya que es doten d'aquests professionals encarregats de fer l'estudi de contactes (que comença en el mateix moment de la sospita diagnòstica), així com del sistema informàtic per registrar tota aquesta tasca. El gestor COVID és qui es posa en contacte amb una persona sospitosa d'estar infectada per COVID-19 a qui un professional sanitari ha prescrit o ha fet una prova PCR. La seva tasca consisteix a informar la persona sobre el procediment que ha de seguir i iniciar el procés d'identificació de contactes. Així mateix, notifica els casos positius a Salut Pública.

Tots dos hospitals tenen previstes més contractacions

L'Hospital Universitari Arnau de Vilanova té un total de tres gestors Covid des de la setmana passada al servei d'Urgències i a les plantes d'hospitalització, mentre que l'Hospital Universitari de Santa Maria en té dos a les plantes d'hospitalització i treballen en estreta col·laboració amb els professionals d'infermeria. Tots dos hospitals tenen previstes més contractacions en cas que siguin necessàries.

Cal recordar que la figura dels gestors COVID ja està estesa als centres d'atenció primària de Catalunya des del passat mes de juliol. De fet, arreu del país, hi ha més de 1.300 d'aquests professionals repartits per realitzar aquesta tasca clau en la identificació i contenció dels possibles brots de la infecció.


Comentaris

envia el comentari