Catalunya Diari

Lleida se suma a la 'Marató' de donació de sang el Dia de les universitats saludables

Sota el lema 'Desafiat i dona', es pretén aconseguir 5000 bosses de sang entre les 33 universitats

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

Qualsevol membre de la comunitat universitària que vulgui donar sang podrà fer-ho aquest dimarts, a l'Aula 0.30 de l'edifici del Rectorat, de 10.00 a 14.00 hores del migdia, i de 17.00 a 21.00 hores del vespre, gràcies a la col·laboració que mantenen des de fa anys el Banc de Sang i Teixits i la Universitat de Lleida (UdL) i que avui han oficialitzat.

Aquesta 'marató' de donació de sang s'emmarca en el #Reto5mil, una iniciativa de la Xarxa espanyola d'universitats saludables (REUS), de la qual la UdL en forma part des del 2011, per celebrar el Dia de les universitats saludables, ha explicat el vicerector d'Infraestructures, Narciso Pastor.

Es pretén aconseguir 5000 bosses de sang entre les 33 universitats

Sota el lema 'Desafiat i dona', es pretén aconseguir 5000 bosses de sang entre les 33 universitats que hi participen, així com augmentar el nombre de donants entre l'estudiantat i fidelitzar-los. Aquesta és la primera vegada que la UdL s'apunta al #Reto5mil, que passa per la segona edició, i espera arribar a les 100 donacions de sang al llarg del dia.

Així ho ha manifestat el director del Banc de Sang i Teixits a les àrees sanitàries de Lleida i Alt Pirineu i Aran, Juan Manuel Sánchez, que ha afegit que també informaran les persones que donin sang de la possibilitat de fer-se donants de medul·la òssia. Per la seva part, el rector de la UdL, Jaume Puy, ha insistit en la necessitat social que és donar sang i en la implicació que ha de tenir la UdL. «Cal que la comunitat universitària ho sàpiga i se solidaritzi», ha dit.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari