Catalunya Diari

Lleida se suma a la Marató de Donants de Sang

Sota el lema 'Suma't a la generació donant', tindrà lloc del 8 al 15 de gener als principals hospitals de Catalunya

El Banc de Sang i Teixits de Catalunya organitza, del 8 al 15 de gener, una nova Marató de Donants de Sang amb l'objectiu principal d'aconseguir nous donants davant la davallada que s'ha patit a conseqüència de la Covid. El lema de la campanya és 'Suma't a la generació donant' i vol arribar especialment als joves i fer-los partícips d'aquest acte solidari.

Els principals hospitals de Catalunya, inclosos els de Lleida, participaran en aquesta campanya, que es va inaugurar el dia 8 de gener al vestíbul de la Universitat de Barcelona. El Paer en Cap, Miquel Pueyo, ha participat en la presentació de la campanya, que ha presidit l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau i ha comptat amb la intervenció dels alcaldes de les capitals catalanes. 

Pueyo ha recordat que la pandèmia ha demostrat «la gran capacitat que tenim per al voluntariat i per ajudar-nos els uns als altres» i ha posat en valor el sistema «igualitari, democràtic i solidari» de l'acte de donar sang. L'alcalde de Lleida ha fet una crida la ciutadania a participar-hi i s'ha mostrat convençut que els lleidatans i lleidatanes «respondran amb generositat». També han intervingut en la presentació de la campanya l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas i l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà.

Imatge de la presentació de la campanya de donants de sang
Lleida se suma a la Marató de Donants de Sang | LleidaDiari.cat

A partir dels 18 anys es pot donar sang

En la roda de premsa de presentació de la campanya s'ha posat en relleu que tothom, a partir dels 18 anys, pot ser donant de sang. En aquesta ocasió, es compta amb la participació dels joves influencers Lon Li Xue, Berta Aroc i Rustem.

Segons les dades del Banc de Sang i Teixits de Catalunya la sisena onada de la Covid ha afectat les donacions de sang dels darrers dies i en aquests moments es disposa de 5.000 unitats de sang, la meitat del que seria normal. Per això són necessàries més donacions per garantir els tractaments als hospitals i tenir suficients reserves.


Comentaris

envia el comentari