Catalunya Diari

Lleida suma més d'un centenar de nous contagis i cap mort

En total, des de l'inici de la pandèmia hi ha 10.853 persones que s'han infectat pel virus a la demarcació

Imatge d'una professional sanitària durant el cribratge massiu de Reus
Lleida suma més d'un nou centenar de positius | Laia Solanellas

La demarcació de Lleida suma 154 nous casos positius per coronavirus, dels quals, 140 pertanyen a la Regió Sanitària de Lleida i 14 a l'Alt Pirineu i Aran. Al Segrià són 81 els nous contagiats i 64 a Lleida ciutat.

Segons han informat des del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, en total, des de l'inici de la pandèmia hi ha 10.853 persones que s'han infectat pel virus a la demarcació. Finalment, amb relació al nombre de defuncions, se segueixen mantenint en 311 des de dissabte de la setmana passada.

Els ingressos de Covid-19 baixen del centenar a Lleida per primer cop des dels rebrots d'aquest estiu

El volum de pacients ingressats amb covid-19 en centres hospitalaris de la Regió Sanitària de Lleida ha baixat del centenar per primer cop des de l'inici dels rebrots d'aquest estiu. Un nombre de dues xifres no es donava des del passat 11 de juliol, quan hi havia 89 ingressos per coronavirus als diferents hospitals, ja que a partir del 13 de juliol es va començar a superar el centenar.

Actualment hi ha 19 persones a l'UCI i des de l'1 de juliol s'ha donat d'alta a 635 persones amb el virus. La tendència a la millora de la situació als hospitals de Lleida s'ha traduït aquesta setmana amb el tancament d'una de les plantes covid de l'Hospital Arnau de Vilanova, de manera que ara el centre només en fa servir una de les tres que hi té destinades.

L'Arnau de Vilanova només utilitza una de les tres plantes per a pacients amb Covid-19

L'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida ha tancat aquesta setmana una de les plantes covid-19 per la reducció d'ingressos de pacients amb el virus. Arran dels brots registrats aquest estiu a la Regió Sanitària de Lleida l'hospital havia arribat a tenir tres plantes covid operatives i ara només n'hi ha una.

El metge del servei d'Urgències Oriol Yuguero ha explicat que de moment aquesta planta que ara ha quedat alliberada estarà a la «reserva» per si a l'octubre hi torna a haver un altre rebrot. Segons Yuguero, actualment el principal volum de pacients que hi ha a l'hospital és «no covid» per la qual cosa, ha afirmat que el centre es troba en una situació bastant favorable com la de finals d'abril o principis de maig.


Comentaris

envia el comentari