Catalunya Diari

Lleida tanca una festa major de maig «extraordinària»

L’alcalde destaca l'acollida de novetats com el Punt Lila, l’Opening a la Seu Vella i la ubicació de les firetes

Pla general del correfoc de la Festa Major de Lleida
Pla general del correfoc de la Festa Major de Lleida, una de les activitats programades | LleidaDiari.cat

La ciutat de Lleida ha tancat aquest diumenge les festes de Sant Anastasi amb una alta participació i sense incidències. El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha qualificat d'"extraordinària" la festa i ha agraït la participació activa dels lleidatans i les lleidatanes, que han convertit, ha dit, el conjunt d'escenaris en espais de convivència i de diàleg.

Larrosa ha posat en relleu la qualitat i la varietat de la programació i algunes de les novetats, com ara la incorporació d'orquestres a les revetlles populars o el Punt Lila, que ha atès més de mil persones pel que fa a la prevenció i protocols d'actuació davant d'agressions o comportaments sexistes. També s'han estrenat aquest any l'Opening a la Seu Vella i la ubicació de les firetes, que s'ha complementat a la zona dels Camps Elisis.

 

El Centre Històric és un escenari ja consolidat

Les més de 250 activitats proposades, variades i per a un ampli ventall de públics, han inclòs les molt freqüentades i tradicionals Batalla de Flors, el seguici i ofrena floral al patró Sant Anastasi o el Parc dels Somriures. El Centre Històric és un escenari ja consolidat, on la gent va per gaudir dels concerts musicals o altres accions, com la mostra de cervesa artesana. Després un inici amb el pregó a càrrec del pianista i compositor Antoni Tolmos, l'alcalde ha conclòs amb un balanç satisfactori de les festes, pel bon desenvolupament de les activitats, per les novetats incorporades i per la convivència ciutadana.

La tinent d'alcalde Montse Parra ha agraït a les entitats i diversos col·lectius la seva contribució al programa festiu perquè, ha dit, fan possible que la ciutadania pugui gaudir d'un ventall molt ampli i variat d'activitats. Les darreres ballades dels Gegants de Lleida i la salutació del Marraco han posat punt final a una festa major que té el relleu el pròxim cap de setmana amb la Festa de Moros i Cristians i altres activitats del programa festiu.

Pla sencer d'una diable del correfoc de la Festa Major de Lleida
Pla sencer d'una diable del correfoc de la Festa Major de Lleida | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari