Catalunya Diari

Lleida tindrà un operador de lloguer de patinets elèctrics

L'empresa Goflash té previst distribuir aquest estiu uns 200 vehicles

Patinets per Lleida

La Paeria ha atorgat la llicència d'ocupació de la via pública pel primer sistema públic de lloguer de patinets elèctrics a la ciutat. El prestarà l'empresa LMTS Goflash Spain SL, que té previst disposar durant aquest estiu d'uns 200 d'aquests Vehicles de Mobilitat Personal (VMP), repartits en gairebé un centenar d'ubicacions en diferents punts de la ciutat.

L'empresa ha elaborat els seus propis estudis de mobilitat per implantar el servei, que podrà adaptar segons l'ús que tingui el sistema a cada zona. L'usuari haurà d'instal·lar l'aplicació de l'empresa al seu mòbil on podrà trobar geolocalitzats els patinets distribuïts per la ciutat. Un cop arribi a l'indret on són, els podrà desbloquejar i fer anar. Després l'haurà d'estacionar correctament i deixar el vehicle bloquejat de nou, pagant la tarifa corresponent pel temps d'ús.

Els treballadors de Goflash distribuiran els patinets

Les tasques de posada en marxa i explotació del sistema, incloent-hi la recàrrega, revisió, manteniment, reparació i trasllat dels patinets aniran a càrrec de l'empresa, que haurà de disposar també d'un espai fora de la via pública per fer-ho, així com del personal necessari. Al començament de la jornada, els treballadors de Goflash distribuiran els patinets a les ubicacions acordades, que hauran d'estar senyalitzades.

La circulació i estacionament d'aquests vehicles s'haurà de fer d'acord a l'establert a la normativa general de trànsit i seguretat vial i a l'article 59 de l'Ordenança de Circulació de Vianants i Vehicles de Lleida. La mateixa empresa haurà de recollir els vehicles incorrectament estacionats per posar-los allà on estigui autoritzat.

Tindran una velocitat màxima de 25 quilòmetres per hora

Els patinets hauran de tenir una velocitat màxima de 25 quilòmetres per hora, llum al davant i al darrera, sistema de frenada segur i estar clarament identificats amb la marca i número. Els usuaris hauran de portar casc. La gestió del servei es farà mitjançant una aplicació i una plataforma de gestió a les dades de la qual també tindrà accés l'Ajuntament. L'empresa haurà de tenir contractada una assegurança de responsabilitat civil, que cobreixi tots els possibles danys materials i corporals i les seves conseqüències que puguin derivar-se de l'explotació dels VMP.

Per raons d'interès públic, l'Ajuntament podrà ordenar la retirada o reubicació total o parcial dels vehicles. Goflash, que ja està prestant servei en ciutats com Madrid o Saragossa, comptarà amb llicència vigent inicialment fins al 31 de desembre de 2020, seguint els criteris establerts a l'article 59.15 de l'Ordenança de Circulació de Vianants i Vehicles de Lleida i a l'article 5 de l'Ordenança d'Usos de la Via i els Espais Públics de Lleida.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari