Catalunya Diari

Lleida, l'única capital catalana que incrementarà els contractes per rebaixes

La xifra de Catalunya se situa 9,3 punts percentuals per sota de la mitjana estatal

La campanya de rebaixes de 2020 generarà a Catalunya 25.800 contractes en el sector del comerç i la logística durant el gener i el febrer, segons l'empresa de recursos humans Randstad.

Aquesta xifra suposarà una reducció del 7,2% interanual del volum de contractació, la primera caiguda després de sis exercicis consecutius de creixement. Tot i això, la xifra de 2020 és la segona més alta del període estudiat, iniciat el 2006. 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Lleida serà l'única que registrarà un increment dels contractes

Per demarcacions, Lleida serà l'única que registrarà un increment dels contractes, fins a un 6% en comparació amb el mateix període de l'any anterior. Tarragona caurà un 11,4%; Barcelona un 7,9% i Girona un 4%. En termes absoluts, a la capital catalana se signaran fins a 19.680 contractes; a Tarragona, 2.590; a Girona, 2.070, i a Lleida, 1.460.

A escala estatal, la campanya de rebaixes implicarà la signatura de més de 163.300 contractes, el volum més alt registrat i un 2,1% superior a la xifra assolida el 2019. Aquest creixement és el més discret dels últims anys, tot i que 2020 serà la setena campanya ininterrompuda amb increments.

La xifra de Catalunya se situa 9,3 punts percentuals per sota de la mitjana estatal

La xifra de Catalunya se situa 9,3 punts percentuals per sota de la mitjana estatal. Tot i això, en termes absoluts, Catalunya és la segona comunitat on se signaran més contractes, per darrere d'Andalusia (29.020). Els sectors del comerç, el transport i la logística són els que lideren la generació d'ocupació en els mesos de gener i febrer. De fet, el sector del transport i la logística suposarà el 58% dels nous llocs de treball, mentre que el comerç implicarà el 42%, segons Randstad.

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari