Catalunya Diari

Lleida, l'única demarcació catalana que baixarà la contractació pel 'Black Friday'

A tota Espanya es preveu que es creïn 32.000 llocs de feina

Arriba el moment d'aguantar les carteres, arriba el Black Friday | Laia Solanellas

El sector del comerç i la logística crearan a Catalunya 5.160 llocs de feina pel 'Black Friday', divendres 29 de novembre, i el 'Cyber Monday', dilluns 2 de desembre, segons les dades de l'empresa de treball temporal Randstad. Això no obstant, Lleida serà l'única demarcació catalana on baixi la contractació.

La contractació en aquests dos sectors en motiu d'aquestes campanyes comercials creixerà un 6,4% en comparació amb l'any passat, quan es van crear 4.848 llocs de feina, i se situarà un 1,6% per sobre de la mitjana espanyola.

A tota Espanya es preveu que es creïn 32.000 llocs de feina

De fet, a tota Espanya es preveu que es creïn 32.000 llocs de feina, un 4,8% més que el 2018. Les professions més buscades per a aquestes campanyes són les de dependents, comercials, empaquetadors i transportistes.

Barcelona és la demarcació on es preveu un major increment de la contractació respecte a l'any passat, amb un 8% més, seguida de Tarragona (2,5%) i Girona (1,6%). En canvi, a Lleida l'estudi de Randstad preveu que la contractació baixi un 0,4%. En xifres absolutes, a Barcelona es preveuen 4.020 contractes temporals, a Tarragona 525, a Girona 380 i a Lleida 240. Els contractes seran, en un 57,1% dels casos, en el sector de la logística i el transport, i en un 42,9% en el comerç.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari