Catalunya Diari

Lleida viu intensament la passió per la física

Lleida viu intensament la passió per la física| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, el rector de la UdL, Roberto Fernández, la directora del Centro Nacional de Innovación e Investigación Educativa del MECD, Maria Rodríguez, la presidenta de la Real Sociedad Española de Física, Rosario Heras, el president de la Comissió de l’Olimpíada de la Real Sociedad Española de Física, Ramon Roman, i el president de la Societat Catalana de Física, Josep Enric Llebot, han posat el punt i final a aquest esdeveniment amb el lliurament de premis als guanyadors.
 
Durant la seva intervenció, el paer en cap ha remarcat que el país necessita vocacions científiques i tecnològiques, i que esdeveniments com aquest ajuden a fomentar-les. Segons Ros, la ciutat de Lleida ha apostat decididament en aquesta línia, amb la universitat més antiga de la Corona d’Aragó i amb projectes com el Parc Científic, impulsat conjuntament per l’Ajuntament i la Universitat de Lleida, que fomenta el coneixement científic i, també, les ciències socials i les humanitats. "Necessitem ciutadans formats d’una manera integral", ha afegit Ros. Per la seva banda, el rector de la UdL, Roberto Fernández, ha desitjat que aquesta olimpíada hagi estat un estímul per a tots els participants, un estímul per fer ciència al servei de la ciutadania i també contribuir al desenvolupament i al progrés de la societat. Finalment, la presidenta de la Real Sociedad Española de Física, Rosario Heras, ha explicat que amb la física, i especialment a través del mètode científic, s’entén i es comprèn millor el món en el què vivim.
 
La Olimpíada de Física s’organitza des de l’any 1989 i està dirigit a estudiants de Batxillerat o en l’últim curs de Formació Professional de 2n grau. El seu objectiu és descobrir cervells brillants, potenciar les vocacions científiques entre els joves i reivindicar la importància de la ciència en la societat.


Comentaris

envia el comentari