Catalunya Diari

Lleida viu les Nits d’Estiu a la fresca

Es consolida el festival de música a la Seu Vella, creixen les ballades de sardanes i hi ha noves activitats al Museu del Clima i la Ciència
Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

Lleida viurà una nova edició de les Nits d'Estiu a la fresca. La 7a edició d'aquesta iniciativa que promou la Paeria ofereix un ampli ventall d'activitats variades per gaudir de l'estiu a la ciutat. El paer en cap, Àngel Ros, acompanyat de la tinent d'alcalde Montse Parra, ha presentat el programa, amb unes 200 propostes, que tenen el tret de sortida per Sant Joan i que s'allarguen fins a mitjan setembre. Enguany dins la campanya Lleidanamora't, el programa de les Nits d'Estiu és una eina per difondre les accions que es fan als diferents barris de la ciutat i per viure-les a la fresca.

 

L'alcalde ha indicat es consolida el Festiva Seu Vella Músic Festival i que el conjunt monumental és l'escenari d'una nova activitat, La tarda de contes, que es farà dijous que ve i els dimecres de juliol. Igualment, Nits de Lluna Plena, Vi de Pedra i Xino-xano són altres activitats que es faran al Turó. L'alcalde ha apuntat que creix el món sardanístic amb ballades a les festes majors del Secà de Sant Pere, Bordeta i Balàfia. Un àmbit que té especial rellevància és el natural i científic. 

El Museu del Clima i la Ciència ha programat una dotzena d'accions, per conèixer i experimentar en aquest entorn. S'hi sumen les sortides medi ambientals al Parc de la Mitjana i les portes obertes els primers diumenges de mes a l'Arborètum. Hi ha clàssics de l'estiu com són les visites al Castell Templer de Gardeny, amb La Poderosa Comanda, Nits del Temple o Templer per un dia, les visites als equipaments culturals (a La Panera, al Roda Roda, al Museu Morera, etc.) o les tradicionals festes majors als diferents barris de la ciutat. 

 

Altres activitats que ha destacat Montse Parra són el Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes, el Mercat de la Música o el Concurs Internacional d'Arpa Horta de Lleida, així com el Festiva de l'Horta de Lleida per Sant Joan. Els esports tenen el seu espai, amb la 6a Lleida Night Run, la II Milla Solidària del Secà i l'arribada i la sortida de la Vuelta, els dies 13 i 14 de setembre. Entre altre, hi ha propostes cinematogràfiques, amb el 7è cicle de cinema i gènere al Cafè del Teatre o Cinemon, cinema solidari, o de lleure i formatives del departament de Joventut per als i les joves de la ciutat.

 

Parra ha assenyalat que la «ciutat és viva» i que aniran sorgint altres activitats que s'actualitzaran a la pàgina web de la Paeria. El bus, que és un vehicle descobert d'una sola planta amb capacitat per a 44 persones, porta incorporat un sistema d'àudio amb quatre idiomes perquè els viatgers puguin escoltar durant el recorregut les principals referències de la ciutat. L'àudio, que incorpora música d'Enric Granados, és en català, castellà, anglès i francès. El preu dels auriculars és de 50 cèntims, i es compren al mateix bus. El preu del tiquet de bus és d'1,20 euros.

 

.Comentaris

envia el comentari