Catalunya Diari

Lleida viurà els pròxims dies 13 i 14 d'octubre una nova edició de la Marató de Donants de Sang

S'organitzaran dues jornades consecutives, de 10.00 a 14.00 i de 16.00 a 21.00 hores

Imatge d'un anàlisi de sang
Lleida viurà una nova edició de la Marató de Donants de sang | LleidaDiari.cat

La Llotja de Lleida viurà els pròxims dies 13 i 14 d'octubre una nova edició de la Marató de Donants de sang de la ciutat. Per primer cop, la campanya se celebrarà durant dues jornades consecutives, de 10.00 a 14.00 i de 16.00 a 21.00 hores, per acollir de forma esglaonada els donants i garantir totes les mesures de seguretat.

La campanya és un èxit de participació cada any, i aquest 2020 es marca el repte d'arribar a les 300 donacions al llarg dels dos dies. L'objectiu de la campanya és incrementar les reserves de sang després dels mesos d'estiu, quan les donacions baixen al voltant d'un 30%.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Cada dia calen 1.000 donacions de sang a Catalunya per atendre els pacients dels hospitals. A més, durant la tardor s'espera una alta activitat transfusional amb la represa dels tractaments i intervencions ajornats durant la pandèmia.

 

Cita prèvia per donar sang i plasma

Durant les dues jornades de la Marató es podrà fer donació de sang i de plasma. Tots els donants que vulguin donar han de reservar cita prèvia des del web donarsang.gencat.cat/MSLleida.

 

Implicació ciutadana

La campanya, organitzada pel Banc de Sang i Teixits (BST), compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Lleida i l'Associació de Donants de Sang de Lleida. Malgrat que la Marató d'enguany no podrà comptar amb la participació presencial d'entitats, institucions i empreses ni amb l'organització d'activitats lúdiques i culturals, el teixit associatiu de la ciutat s'ha implicat per donar suport de manera virtual i amb les donacions dels seus col·lectius.


Comentaris

envia el comentari