Catalunya Diari

La lleidatana que demanava fer collit a l'Arnau de Vilanova, aconsegueix fer-ho al Sant Pau de Barcelona

El van haver de traslladar des de l'Arnau de Vilanova de Lleida

Imatge de la Núria Ribó amb el seu nadó fent collit
Imatge de la Núria Ribó amb el seu nadó fent collit | Change.org

La Núria Ribó, la mare lleidatana que ha iniciat una recollida de signatures virtuals per tal de demanar que es permeti fer collit en l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida amb els nadons ingressats, ha aconseguit fer-ho a l'Hospital Sant Pau de Barcelona -en aquest centre està permès i ho facilita el propi hospital-. Segons ha explicat la mateixa mare en una publicació a Change.org, a causa de l'empitjorament del seu fill de només quatre mesos, fa uns dies van haver de ser traslladats fins a l'UCI pediàtrica de l'Hospital Sant Pau de Barcelona. Aquest dimecres van rebre la bona notícia que el nen està millorant i que, per tant, els passaven a planta i que, a més a més, podria fer collit amb el seu fill. 

La felicitat s'ha apoderat de la mare que, més enllà de veure com es recupera el seu nadó, ha pogut complir a Barcelona una petició que ara ella reivindica a Lleida, per la qual ha aconseguit ja més de 4.000 signatures. Cal recordar, que la Núria li dóna lactància materna exclusiva el nen i que, per tant, explicava, si només disposa de la típica cadira d'hospital per a dormir, és molt complicat dur a terme una lactància en condicions. Tal com va explicar la Núria a través de les seves xarxes socials, «quan un nadó està malalt necessita més que mai el contacte de la seva mare, més encara quan aquest fa lactància materna exclusiva». A més a més, la mare afegeix: «Resulta molt complicat poder cuidar del teu fill malalt quan l'hospital no facilita un bon descans de la persona que vetlla 24 hores per l'infant».

En aquest sentit, Ribó recorda que no demana res més que no es faci en d'altres hospitals. «No estic demanant que s'implementi a totes les famílies, pot ser que hi hagi pares que prefereixin el bressol de l'hospital. Només estic demanant que quan una família demana un llit per al seu nadó hospitalitzat, se li facilita».

 

La resposta de l'ICS a la mare que demana poder fer collit

D'altra banda, cal recordar que la Núria també demanava en la petició la possibilitat de facilitar el menjar i beure als acompanyants dels nadons fins a l'habitació. D'aquesta manera, afirma, no s'haurien de deixar sols. En aquest sentit, el gerent de l'ICS a Lleida, Jordi Cortada, va manifestar en declaracions a LleidaDiari.cat que l'ICS estudia la possibilitat d'implantar un protocol als hospitals catalans en el qual es faciliti l'opció que les mares puguin fer collit amb els seus nadons lactants. Per últim, Cortada també va anunciar que, arran de la petició de la Núria, es facilitarà a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, el menjar i el beure als acompanyants dels nadons ingressats que ho demanin.

  


Comentaris

envia el comentari