Catalunya Diari

Els lleidatans decidiran la llista del Comú en les properes municipals

A partir d'aquest dissabte dia 16 i fins al diumenge 24 de febrer, la ciutadania podrà votar l'ordre de les persones que integren la candidatura

Candidats comú de Lleida
Imatge dels candidats del Comú de Lleida | Comú de Lleida

Les veïnes i veïns de Lleida decidiran la llista del Comú en les properes Municipals a través d'un procés de primàries obertes on tothom que visqui a Lleida podrà dir quines candidates i candidats prefereix entre els dotze que s'han presentat. A partir d'aquest dissabte dia 16 i fins al diumenge 24 de febrer, la ciutadania podrà votar l'ordre de les persones que integren la candidatura del Comú de Lleida, igual que va passar en les últimes municipals fa quatre anys.

La llista del Comú de Lleida, per tant, «no la decidirà cap cúpula ni gens d'interès ocult: la decidirà la ciutadania. La confiança del Comú en la participació i la intel·ligència col·lectiva és plena. Al Comú l'empeny tant l'oportunitat com la responsabilitat, amb tantes persones simpatitzants i electores que reclamen unitat d'acció i garantia de participació, amb una organització oberta a la ciutadania». Tanmateix, asseguren que el Comú lluita per construir una ciutat amb una gestió orientada al bé comú, transparent, amb participació directa de la gent en la presa de decisions, sense privilegis polítics, habitable i sostenible.

«Una ciutat de les persones i vol fer-la entre totes»

El Comú vol tenir una ciutat de les persones i vol fer-la entre totes. Per això aquesta és una candidatura municipalista i participativa. Aquest és un projecte col·lectiu, divers i complementari, és una llista paritària il·lusionant i pel canvi, feta a partir de l'acord del Comú de Lleida amb Podem i Catalunya en Comú per construir una candidatura unitària guanyadora. Hi ha gent jove i gent gran, hi ha feministes, ecologistes, persones compromeses amb els drets humans i la justícia social. Hi ha gent que coneix el món de la recerca, de l'Horta, dels barris i els col·lectius més vulnerables. Gent que coneix l'empresa, l'àmbit de la salut, l'educació, el treball social, el dret, la cultura i l'esport. «Hi ha gent que defensa els drets reals d'altra gent. Persones que sempre han participat per millorar el món i gent que comença ara», afirmen.

En aquestes primàries obertes hi podran participar totes les persones que tinguin residència a Lleida a través del vot presencial en qualsevol de les 11 taules que hi haurà en diferents barris i a l'Horta els caps de setmana del 16 i 17 de febrer i del 23 i 24 de febrer, així com a la taula de votació del local del Comú cada tarda del dilluns 18 al divendres 22. Votar i participar és ben senzill: les veïnes i veïns hauran de presentar el DNI o NIE per poder triar en el full de votació quins 7 noms escollir dels 12 que conformen la llista de candidats i candidates. Escollint 7 noms el Comú busca afavorir una llista plural, diversa, àmplia i complementària.

Programació de les votacions del Comú
Programació de les votacions del Comú | LleidaDiari.cat

 

El Comú de Lleida ha llançat també una plataforma de votació telemàtica pionera que permetrà a la ciutadania dir la seva -des del mòbil o des de l'ordinador- en tots els processos participatius que la formació posi en marxa, començant per aquestes primàries. Aquesta eina ha estat creada a través de la plataforma Demokratian, amb codi lliure i amb total seguretat en les votacions i garantia de vot secret. Us animem a inscriure-us: https://comudelleida.cat/participa_demokratian/

Butlletí del Comú
Imatge del funcionament de la votació del Comú | Comú de Lleida

 


Comentaris

envia el comentari