Catalunya Diari

Yolanda Florensa, llevadora del CAP Bordeta-Magraners, nombrada ICSfluencer

Segons l'Organització de les Nacions Unides, el dia 5 de maig és el Dia Internacional de la Llevadora

Els hospitals i la primària de l'Institut Català de la Salut compta amb 598 llevadores.
Els hospitals i la primària de l'Institut Català de la Salut compta amb 598 llevadores. | @icscat

Yolanda Florensa, llevadora del CAP Bordeta-Magraners de la ciutat de Lleida, ha estat nomenada recentment ICSfluencer, una dessignació que té per objectiu fer difusió de la tasca que realitzen les llevadores de Catalunya en el marc de la Seguretat Social. I aquest diumenge és un bon dia per anunciar-ho, ja que el dia 5 de maig és el Dia Internacional de la Llevadora, segons l'Organització de les Nacions Unides. Un dia destinat a destacar la funció i la tasca que realitzen aquestes professionals de la salut, al costat de les mares, els nens, les nenes i les seves famílies. En definitiva, les llevadores són les professionals sanitàries referents en l'acompanyament de les dones durant la seva maternitat.

Però no solament això, la tasca de la llevadora arriba molt més lluny i són elles les que també volen fer difusió de la seva vertadera tasca. Per aquest motiu, des de l’Institut Català de la Salut s’ha nomenat a Yolanda Florensa, llevadora a l’Atenció de la Salut Sexual i Reproductiva de Lleida, concretament del CAP Bordeta Magraners de Lleida, com a ICSfluencers, un perfil de Twitter públic que segons s’explica al portal gencat.cat «dona veu als professionals de l’ICS i a la ciutadania perquè expliquin, en primer persona, la seva experiència amb els serveis de salut». Una manera de descobrir «com funciona la sanitat pública per dins, a través de testimonis directes i, gairebé, en temps real».

Què és una llevadora?

Les llevadores són els professionals sanitaris que segueixen al costat de la futura mare tot l’embaràs, i faciliten els parts de forma individualitzada i humanitzada. Però, a més a més, realitzen moltes altres tasques com la detecció d’infeccions de transmissió sexual, control de citologies, ajudar a resoldre les dificultats durant la lactància materna o les primeres cures dels nadons, assessorar en mètodes anticonceptius, realitzar conferencies en centres educatius sobre educació sexual, entre d’altres.

Unes professionals que sempre estan al costat de la mare i que realitzen tasques impagables per a moltes famílies. Feliç Dia Internacional de la Llevadora! Moltes gràcies a totes, sou unes grans professionals!


Comentaris

envia el comentari