Catalunya Diari

La Lliga ADEJO es posa en marxa el dia 25 i constarà de cinc jornades

El Col·legi Maristes, el Pràctiques II, el Riu Segre, el Ciutat Jardí i l’Escola La Creu de Torrefarrera seran els escenaris d’un torneig que cada any creix en participants

Cartell Lliga Adejo
Imatge del cartell de la Lliga Adejo 2019 | LleidaDiari.cat

La Lliga ADEJO-Campionat d'Escacs Escolar per Equips de Lleida ja té a punt tots els detalls de cara a l'edició del 2019, que començarà el 25 de gener i constarà de cinc jornades. Com és habitual, totes les jornades es disputaran en divendres a partir de les 18,00 hores en diferents centres escolars del Segrià. Enguany, la jornada inaugural se celebrarà el 25 d'aquest mes al Col·legi Maristes Montserrat, mentre que la segona està programada per al 15 de febrer a l'Escola Pràctiques II. 

La tercera tindrà com a seu l'Escola La Creu de Torrefarrera en una data encara per confirmar, mentre que les dos darreres estan programades per al 29 de març a l'Escola Riu Segre i pel 26 d'abril a l'Escola Ciutat Jardí, en la que serà la sessió de cloenda. Aquesta serà la cinquena edició d'un campionat que, des que es va posar en marxa fa cinc anys, ha aconseguit unes xifres de participació creixents. L'objectiu és promoure i involucrar totes les escoles vinculades a l'Acadèmia d'Escacs Josep Oms a la pràctica dels escacs.

En la passada edició, el guanyador va ser el Balàfia-ADEJO A, que va ser el dominador de la competició al llarg de gairebé tot el torneig. En aquest cas es compta amb la col·laboració de la Paeria, la Diputació de Lleida i la Federació Catalana d'Escacs. Les inscripcions per a la cinquena edició de la Lliga Escolar ADEJO es poden fer mitjançant el correu electrònic [email protected] o el telèfon 973 98 19 55. 

Nens jugant a escacs
Imatge d'una edició anterior de la Lliga Adejo | LleidaDiari.cat

 

Una lliga que va començar l'any 2015 a Lleida

Aquesta competició es va posar en marxa l’any 2015 con una iniciativa pionera a les comarques lleidatanes, i l’èxit assolit ha animat els organitzadors a repetir aquesta experiència, que és fruit de la tasca de col·laboració que el Gran Mestre Internacional Josep Oms i el seu equip estan fent en més d’una vintena de centres escolars de la província, que són els que nodreixen de jugadors el torneig. Els joves participants poden viure una nova experiència on compartir, aprendre i jugar als escacs. Sens dubte, és una bona oportunitat per a fer anar el cap, pensar i deixar que siguin els més petits els que sorprenguin la resta amb les seves habilitats.


Comentaris

envia el comentari