Catalunya Diari

L’Obra Social ”la Caixa” destina 85.000 euros a projectes que promouen la inserció sociolaboral de persones vulnerables a Lleida

La convocatòria d'Inserció Sociolaboral 2018 ha seleccionat 152 projectes a tot l’Estat espanyol

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu | LleidaDiari.cat

Més de 500 ciutadans de la província de Lleida, la majoria joves en situació o risc d'exclusió, persones immigrades, persones discapacitades, aturats de llarga durada i dones amb greus problemàtiques socials, seran els beneficiaris dels ajuts que l'Obra Social "la Caixa" ha concedit aquest any a través de quatre projectes socials impulsats per entitats de la zona, valorats en 84.850 euros i que fomenten la inserció sociolaboral i la millora de l'ocupació de col·lectius vulnerables. A tot l'Estat, la inversió de l'Obra Social "la Caixa" en la convocatòria d'Inserció Sociolaboral arriba als 3,6 milions d'euros i els 152 projectes seleccionats compten amb el suport de 1.492 empreses a través de les quals s'obtindran 3.746 insercions en el mercat laboral ordinari. La convocatòria d'Inserció Sociolaboral forma part del Programa d'Ajuts a Projectes d'Iniciatives Socials que impulsa anualment l'Obra Social "la Caixa" i que per aquest any preveu una inversió global de 18,5 milions d'euros en projectes que atenen diferents àmbits, sempre amb el propòsit d'oferir oportunitats als col·lectius en situació de vulnerabilitat social.

L'objectiu d'aquesta convocatòria és la promoció de projectes d'inserció sociolaboral que persegueixen la integració en el mercat laboral ordinari de les persones amb discapacitat o en situació de vulnerabilitat social. A l'hora de seleccionar els projectes, s'han prioritzat aquelles propostes que aposten per la formació per a la millora de l'ocupació, incloent-hi la segona oportunitat educativa, la prospecció d'ofertes de treball en el món empresarial per a persones en situació de vulnerabilitat, els itineraris personalitzats d'acompanyament a les persones durant el procés d'inserció i adaptació al nou lloc de treball, la promoció de l'autoocupació i el suport a les empreses d'inserció i els centres especials de treball que contribueixen al foment de l'ocupació. La implicació del voluntariat en el desenvolupament de les accions proposades ha estat una altra de les característiques més valorades en el procés de selecció.

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu | LleidaDiari.cat

 

En aquest sentit, el 89% dels projectes escollits impliquen la participació de voluntaris. Finalment, l'experiència de la mateixa entitat impulsora, així com l'anàlisi d'iniciatives similars que ja s'estan duent a terme en un mateix territori, les necessitats objectives del teixit empresarial i les oportunitats que ofereix l'entorn, una gestió transparent i la mateixa viabilitat social, tècnica i econòmica del projecte per garantir la seva sostenibilitat futura han estat també aspectes determinants a l'hora de puntuar les propostes. A més d'avaluar els objectius, la metodologia i l'impacte previst, la Fundació Bancària "la Caixa" posa èmfasi en els projectes que promouen el respecte i la dignitat de les persones, i que prenen temps a conèixer a cada individu, potencien els seus interessos i la seva capacitat d'elecció i implicació. L'apoderament dels destinataris com a agents actius de canvi és crucial en el disseny, el desenvolupament i l'avaluació de les activitats. Així s'aconsegueix un plantejament integral, amb una perspectiva holística de la persona.

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu | LleidaDiari.cat

 

Amb aquesta inversió, l'Obra Social "la Caixa" retorna a la societat una part important dels beneficis que genera l'activitat financera, donant resposta a les necessitats emergents de l'actual context social. El President de la Fundació Bancària "la Caixa", Isidre Fainé, ha destacat el compromís de l'entitat amb el Programa d'Ajuts a Projectes d'Iniciatives Socials com un dels pilars per donar resposta a les necessitats i carències de la societat d'avui, especialment aquelles que incideixen de manera severa en els col·lectius més desfavorits i vulnerables.


Comentaris

envia el comentari