L’Obra Social destina més de 23.000 euros a la inclusió social de persones vulnerables de Lleida

Imatge de vivendes d'inclusió social

Imatge de vivendes d'inclusió social | LleidaDiari.cat

 

Sis persones joves amb discapacitat intel·lectual de la província de Lleida seran les beneficiàries directes dels ajuts que l'Obra Social “la Caixa” ha concedit aquest any a través d'un projecte social impulsat per la Fundació Privada Ilersis, valorat en 23.520 euros i que fomenta la inclusió social de persones en risc o situació de vulnerabilitat. En el conjunt de tot l'Estat, la suma d'aquests ajuts assoleix els 1,1 milions d'euros distribuïts en 48 projectes que oferiran 816 places residencials temporals repartides per 22 províncies.

 

La convocatòria d'Habitatges per a la Inclusió Social forma part del Programa d'Ajuts a Projectes d'Iniciatives Socials que impulsa anualment l'Obra Social “la Caixa” i que aquest any destina una inversió de 18,5 milions d'euros en projectes que atenen diferents àmbits, sempre amb el propòsit d'oferir oportunitats als col·lectius en risc o situació de vulnerabilitat social. L'objectiu d'aquesta convocatòria és impulsar projectes que fomentin l'accés a un habitatge digne com a part essencial del procés d'inclusió social d'aquelles persones que es troben en una situació de vulnerabilitat social, així com les seves famílies.

 

A l'hora de seleccionar els projectes d'aquesta convocatòria s'ha donat prioritat a aquelles propostes que tenen en compte la implicació de les persones destinatàries en la planificació del seu futur, la incorporació d'un pla d'acció social basat en el perfil de cada usuari per donar-li suport en la transició cap a una vida independent, la promoció de la inserció laboral dels beneficiaris i l'enfortiment i la creació de xarxes de suport familiar, convivencial i social.

Vivenda d'inclusió social

Vivenda d'inclusió social | LleidaDiari.cat

 

 

La implicació del voluntariat en el desenvolupament de les accions proposades ha estat una altra de les característiques més valorades en el procés de selecció. En aquest sentit, el 94% dels projectes escollits impliquen la participació de voluntaris. Finalment, l'experiència de l'entitat sol·licitant en accions similars, la seva gestió a partir de criteris de transparència i la mateixa viabilitat social, tècnica i econòmica del projecte per garantir la seva sostenibilitat futura també han estat aspectes determinants a l'hora de puntuar les propostes.

 

A més d'avaluar els objectius, la metodologia i l'impacte previst, la Fundació Bancària “la Caixa” posa molt d'èmfasi en aquells projectes que promouen el respecte i la dignitat de les persones, i que dediquen temps a conèixer cada individu, i potencien els seus interessos i la seva capacitat d'elecció i implicació. L'apoderament de les persones destinatàries com a agents actius de canvi és crucial en el disseny, el desenvolupament i l'avaluació de les activitats. Només així es pot aconseguir un plantejament integral, amb una perspectiva holística de la persona.

 

Amb aquesta inversió, l'Obra Social “la Caixa” retorna a la societat una part important dels beneficis que genera l'activitat financera, donant resposta a les necessitats emergents de l'actual context social. El President de la Fundació Bancària “la Caixa”, Isidre Fainé, ha destacat el compromís de l'entitat amb el Programa d'Ajuts a Projectes d'Iniciatives Socials com un dels pilars per donar resposta a les necessitats i carències de la societat d'avui, especialment aquelles que incideixen de manera severa en els col·lectius més desfavorits i vulnerables.