Catalunya Diari

L'oficina de Turisme de Lleida rep 24.350 visitants en els primers vuit mesos de l'any

Encapçalats pel Turó de la Seu Vella, amb 60.147 visitants, un 5,43% més que l'any anterior
Usuaris entrant a l'oficina de Turisme de Lleida, situada al carrer Major
Usuaris entrant a l'oficina de Turisme de Lleida, situada al carrer Major | LleidaDiari.cat

L'Oficina de Turisme de Lleida ha rebut en els primers vuit mesos de l'any 24.350 visitants, 12.600 dels quals l'han visitat durant els mesos d'estiu, un 8% més que l'any anterior. Els equipaments culturals i patrimonials de la capital del Segrià han obtingut també xifres força positives, encapçalats pel Turó de la Seu Vella, amb 60.147 visitants, un 5,43% més que l'any anterior. Les dades les ha donades a conèixer el tinent d'alcalde de la Paeria i regidor de Promoció de la Ciutat, del Comerç, del Turisme i de l'Ocupació, Rafael Peris, coincidint amb el Dia Mundial del Turisme. Peris també ha destacat que la ciutat ha tingut una ocupació hotelera d'un 66% de mitjana, constatant el Parador de Lleida –que va entrar en servei el 10 d'agost- com a nou pol d'atracció i dinamització. La nova gestió municipal del Palau de Congressos i Teatre de la Llotja «ha suposat la revitalització d'aquest equipament com a generador de turisme de negocis», segons el tinent d'alcalde, ja que des del mes de març fins ara s'hi han realitzat 64 actes o esdeveniments.

Rafael Peris ha posat en relleu que «l'efecte Parador també ha tingut incidència en les visites que rep l'oficina de Turisme de Lleida», ja que «els turistes que s'hi allotgen busquen noves experiències i, sobretot, conèixer tot el patrimoni cultural i patrimonial que té la ciutat de Lleida, així com descobrir el nostre pulmó verd, l'Horta de Lleida». El responsable municipal ha explicat que «Lleida es reivindica com a destinació turística de primer ordre on es conjuguen el turisme històric, urbà i de proximitat amb la creixent excel·lència en enogastronomia». Les visites al patrimoni de Lleida obtenen xifres positives en aquests primers vuit mesos de l'any (gener-agost), encapçalades pel Turó de la Seu Vella, que va rebre 60.147 visitants, un 5,43% més que l'any anterior.

 

S'hi afegeix el Castell Templer de Gardeny, amb 7.362 visitants i amb un increment d'un 9,4% aquest estiu. Destaca que el 63% de les persones que l'han visitat són de fora de Lleida. Els equipaments culturals de la ciutat (Morera, Escorxador, Roda Roda, Panera, Auditori, Casa dels Gegants i Museu de l'Aigua) han estat visitats en conjunt per prop de 100.000 persones i els de patrimoni arqueològic (Adoberies, Arxiu arqueològic, Casa Romana Auditori i Muralla Medieval), per prop de 1.000 persones. Peris també ha remarcat la importància del turisme de congressos. «La nova gestió municipal del Palau de Congressos i Teatre de la Llotja ha suposat la revitalització d'aquest equipament com a generador de turisme de negocis», ja que des del mes de març fins ara s'hi han realitzat 64 actes o esdeveniments, segons ha detallat.

 

Pel que fa al perfil del visitant a Lleida, les principals procedències són de Catalunya, Comunitat de Madrid, País Valencià, País Basc, Andalusia i Aragó. Destaca, però, l'augment de visitants de la Comunitat de Madrid, en un 78%, i del País Valencià, en un 61%. Lleida se situa com una ciutat que genera encant i atractivitat amb recursos propis, tal com recollia fa uns dies la prestigiosa publicació digital Condé Nast Traveler, que recomanava la capital del Segrià com a escapada urbana i en què, a més, destacava la bona feina que s'ha dut a terme a la ciutat en els darrers anys.Comentaris

envia el comentari