Catalunya Diari

L'operació de la Nadia a Houston, una estafa

L'operació de la Nadia a Houston, una estafa| Redacció - Fotografia: Asociación Nadia Nerea para la Tricotiodistrodia

 

Fernando Blanco, un veí de Fígols i Alinyà, a l'Alt Urgell, recollia fins fa uns dies diners per operar a Houston a la seva filla Nadia Nerea, qui pateix una malaltia rara -tricotiodistròfia-. Fins al moment, ja ha recopilat 150.000 euros. Tot i que dos reportatges d'investigació publicats recentment han demostrat que tot és una estafa.

La nena té a dia d'avui 11 any tot i que la malaltia la fa estar atrapada en un cos de 80. Per aquest motiu, Blanco volia aconseguir els diners suficients per poder costejar l'operació que permetria salvar la vida de la seva filla.
 
La història ha aparegut als mitjans de comunicació aquesta setmana, les xarxes també se n'han fet ressòó i el pare ha aconseguit recopilar tots els diners, gràcies a la solidaritat dels veïns i diverses aportacions anònimes. No obstant, dos reportatges d'investigació publicats a Hipertextual i a El País desmunten tota la història. Diversos investigadors i experts en la matèria desmenteixen totes les afirmacions del pare.
 
Tornaran els diners
La resposta del pare no s'ha fet esperar. Ho ha fet a través d'un compte de Facebook. "L'únic que se m'acut és plorar, plorar perquè la veritable realitat és que el mal ens el fan a nosaltres, però molt més a la meva filla Nadia". I afegeix: "L'únic que busco amb tot això és que la Nadia tingui una vida llarga, amb qualitat de vida".
 
A més, a través del compte de Facebook Asociación Nadia Nerea para la Tricotiodistrofia y E.R., Fernando Blanco dóna la possibilitat a la gent que s'ha sumat a la col·lecta de recuperar els diners, enviant un correu a [email protected], o directament enviant un missatge privat al Facebook, amb les dades de la transferència per poder ordenar al banc la devolució.


Comentaris

envia el comentari