Catalunya Diari

L'outlet del Mercat del Pla de Lleida tancarà a finals de mes

Segons la concessionària preveu reobrir «aviat» amb un altre projecte

Imatge de l'outlet de moda del Mercat del Pla de Lleida | LleidaDiari.cat

L'outlet multimarca que ha ocupat els darrers anys la planta principal del Mercat del Pla de Lleida tancarà a finals d'aquest mes de març perquè «la botiga no va bé i no ha aconseguit dinamitzar el barri», segons assegura Marina Iglesias, una de les sòcies de l'empresa JamStores concessionària de la gestió del complex. L'altre llogater de l'espai, un decorador i restaurador de mobles que ocupa uns 200 metres quadrats a la planta semi-soterrada, sí que continuà la seva activitat. Iglesias ha explicat que ja estan negociant amb altres promotors per poder reobrir «aviat», però de moment no ha concretat si la nova activitat continuarà vinculada a la moda o podrien canviar cap a la gastronomia o un altre tipus de sector. L'objectiu de la concessionària és robar un projecte que «sigui realment un actiu i un motor que doni vida al Centre Històric», que és on s'ubica l'edifici modernista recuperat fa gairebé tres anys.

Les últimes parades del Mercat del Pla, el més antic de Lleida, van tancar el 2003. Deu anys més tard la Paeria va convocar un concurs per explotar i gestionar l'espai durant vint-i-cinc anys, que va guanyar l'empresa JamStores. El Mercat del Pla remodelat es va inaugurar l'abril del 2014 amb firmes de moda que anaven rotant i al mes de setembre d'aquell mateix any s'hi va instal·lar l'outlet permanent de diferents marques que ara té els dies comptats. «La botiga de la planta de dalt no ha acabat de funcionar, de manera que aquest mes tancarà i s'està buscant un nou llogater i un nou negoci que realment ajudi a reactivar tot el barri», ha confirmat Marina Iglesias, qui ha afegit: «Volem trobar una solució ràpida».

L'edifici modernista del Mercat del Pla, obra de l'arquitecte Francesc de Paula Morera, està catalogat com a Bé Cultural d'Interès Local. Té una superfície de 1.262 metres quadrats, 905 en la planta baixa i 357 més a la planta semisoterrada.

El grup municipal del PP proposa la gestió pública del Mercat del Pla
Davant d'aquesta informació, el grup municipal del Partit Popular ha emès un comunicat on insta la Paeria a fer-se càrrec de la gestió del Mercat del Pla, «amb l'objectiu de dinamitzar el Centre Històric de la ciutat de Lleida i facilitar l'accés als emprenedors, comerciants i hostalers locals que estiguin interessats en establir-se en aquest equipament, disposant per aquesta finalitat d'unes condicions d'accés favorables», ha explicat el regidor i portaveu popular, Joan Vilella. En aquest sentit, ha explicat que aquesta opció en cap cas superaria els 150.000 euros i que, per tant, «és perfectament assumible per part de l'Ajuntament de Lleida».

Segons el regidor popular aquesta inversió permetria ubicar al Mercat del Pla entre 10 i 12 parades de productes autòctons i degustació i habilitar tanmateix un restaurant que es trauria a licitació mitjançant una concessió, i ha afegit que el cànon que haurien de pagar les empreses que s'hi instal·lin podria oscil·lar entre 150 i 200 euros trimestrals per cinc metres quadrats de parada, el que representa que el cànon mensual seria de 50 euros, «un cànon perfectament assumible per qualsevol emprenedor o comerciant que es vulgui instal·lar al Mercat del Pla».

Vilella ha remarcat que aquesta proposta del grup municipal del Partit Popular és «perfectament raonable i assumible per la Paeria» i que, d'una vegada per totes, «permetria que el Mercat del Pla sigui realment un equipament fonamental per revitalitzar i dignificar tota aquesta zona del Centre Històric». Finalment, Joan Vilella ha remarcat que la dinamització del denominat Districte del Mercat del Pla ha de ser una de les prioritats de la Paeria i que, per aconseguir-ho, «és necessari adoptar totes les mesures que siguin adients per fer-ho realitat».


Comentaris

envia el comentari