Catalunya Diari

Macrotast de fruita dolça al Barris Nord

Macrotast de fruita dolça al Barris Nord| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 El tast l’han apadrinat els jugadors veterans del Barça Josep Maria Fusté i Carles Rexach, que han intervingut en l’espectacle juntament amb el paer en cap, Àngel Ros, i el coordinador nacional d’Unió de Pagesos, Joan Caball, entre d’altres autoritats i convidats. L’activitat ha comptat amb el suport de tot el sector de la fruita dolça de Lleida per tal de promocionar la zona com a gran productora.
 
Els escolars, 2.000 de Lleida ciutat, 1.200 del Segrià i 300 del Pla d’Urgell, s’han desplaçat fins al Pavelló Barris Nord amb 40 autocars. Els nens han rebut una carmanyola en forma de poma amb una peça de fruita de temporada. En total se n’ha repartit més d’una tona, entre pomes, peres, nectarines, figues i prunes. L’activitat ha comptat amb el suport de 50 voluntaris de la Fundació Pagesos Solidaris. L’objectiu és que la carmanyola sigui reutilitzada posteriorment pels infants per portar fruita a l’escola i d’aquesta manera donar continuïtat a l’actuació implicant les famílies.
 
Al macrotast hi ha actuat el grup d’animació infantil La Cremallera, que ha interpretat la cançó de la festa de la fruita “Disfruita-la xic”, a més de temes propis i versions de cançons populars i de cercavila.
 
La campanya Disfruita-la va començar el 2005 i, des de llavors, hi han participat més de 20.000 escolars de tot Catalunya. La iniciativa va rebre l’any passat un dels premis Estrategia Naos 2010 que atorga el Ministeri de Sanitat, concretament el corresponent a la categoria de promoció d’una alimentació saludable en l’àmbit escolar. Els premis NAOS tenen com a finalitat la defensa de la nutrició, l’activitat física i la prevenció de l’obesitat.
 
El patrocini de l’acte ha estat a càrrec de l’Ajuntament de Lleida, la Diputació de Lleida, el Consell Comarcal del Segrià, el Consell Comarcal del Pla d’Urgell, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, el Departament de Salut, l’Agència de Residus de Catalunya, Afrucat, Plusfresc, Nufri, Grupo Catalá, el Consell Català de la Producció Integrada, Mercat Central Majoristes de Lleida, Agroxarxa, La Terra i Fundació Pagesos Solidaris. L’acte Disfruita-la en gran ha comptat, també, amb 40 col·laboradors entre organismes públics, entitats i empreses privades del sector de la fruita.


Comentaris

envia el comentari