Catalunya Diari

Manifestació històrica a Lleida per rebutjar la violència policial de l'1-O

La marxa ha sortit de la plaça Ricard Vinyes i ha finalitzat a l'avinguda Francesc Macià, on s'ha llegit el manifest

Un moment de la manifestació del 3-O a Lleida.
Un moment de la manifestació del 3-O a Lleida. | LleidaDiari.cat

Lleida ha viscut aquest dimarts una jornada històrica. Una jornada en la qual més de 45.000 persones -segons dades facilitades pels Mossos d'Esquadra- han sortit al carrer per rebutjar la violència policial viscuda el passat diumenge, dia 1 d'octubre, a Lleida i a altres poblacions catalanes. La marxa pacífica, encapçalada per uns 150 tractors, ha sortit de la plaça Ricard Vinyes de la ciutat a les 18.00 hores i ha continuat cap a l'avinguda de Balmes, rambla d'Aragó i avinguda Catalunya, on els participants han fet una aturada davant la delegació del Govern a Lleida i han entonat Els Segadors. A continuació, la marxa ha prosseguit per l'avinguda de Madrid i l'avinguda de Blondel per acabar la concentració a l'avinguda Francesc Macià, on s'ha llegit el manifest i s'ha cantat de nou 'Els Segadors'. Durant la protesta, en la que diverses vegades s'ha celebrat en absolut silenci, s'ha sentit càntics com 'Els carrers/bombers seran sempre nostres', 'Hem votat' i 'Àngel Ros, dimissió!'. Una frase que s'ha repetit, i molt, davant de la Paeria. També s'han pogut sentir xiulades i missatges en contra de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros.

En la mobilització s'han vist moltes estelades, senyeres i, fins i tot alguna bandera espanyola, però també moltes pancartes que ciutadans han elaborat cridant en defensa de la democràcia i denunciant la repressió policial protagonitzada per la policia de l'Estat i la Guàrdia Civil per intentar impedir la celebració del referèndum de diumenge. Desenes de bombers, que han rebut l'escalf dels assistents, han establert un cordó de seguretat als dos laterals de la manifestació per tal d'intentar evitar qualsevol incident. 

La protesta de Lleida ha finalitzat amb un minut de silenci i la lectura d'un manifest. Aquest l'han llegit en Francesc Rosselló, un pagès de l'Horta, i la Laia Muntas, estudiant de la Universitat de Lleida. Amb una urna del referèndum i els càntics de 'Hem votat', els encarregats de llegir el manifest han denunciat la «repressió política i l'ús desmesurat de la força» viscut el passat diumenge. Una parella de Bombers han volgut demanar a la ciutadania, abans d'acabar la manifestació, que «tornin a casa de forma pacífica, en pau i tranquil·litat».

Lleida condemna les càrregues policials de l'1-O
Lleida condemna les càrregues policials de l'1-O | 16

 


Comentaris

envia el comentari