Catalunya Diari

Mantenen la vaga de 'handling' prevista a l’aeroport del Prat per juliol i agost

Els treballadors i Iberia no han arribat a un acord i els dies 27 i 28 de juliol i 3 i 4 d'agost hi haurà aturades

L'aeroport d'El Prat ha hagut de cancel·lar vols per la pluja
Imatge de l'aeroport del Prat  | Aena

Tot i que, en l'àmbit nacional la vaga del personal d'assistència a terra dels aeroports -el servei conegut com a 'handling'- ha estat desconvocada, sembla que, a Catalunya es manté. Segons el diari 'Ara', Iberia no ha arribat a un acord amb els treballadors d'aquest sector. D'aquesta forma, els dies 27 i 28 de juliol i el 3 i 4 d'agost els treballadors de l'aeroport del Prat d'aquest sector, faran vaga.

La reunió dels sindicats amb Iberia a Barcelona no ha estat productiva i després de cinc hores de negociació al Departament de Treball, no s'ha aconseguit arribar a un acord. Segons el portaveu d'UGT: «Hem estat a punt de tancar un acord», però, finalment, no ha estat així. De fet, el secretari de Treball, Josep Ginesta, ha afirmat que l'acord s'havia arribat a redactar però que, «en l'últim moment», Iberia s'ha fet enrere.

Acord a la resta d'Espanya

Aquesta setmana l'Associació d'Empreses de Serveis d'Assistència en Terra a Aeroports (Aeata) i els sindicats USO, CCOO i UGT s'han reunit a Madrid amb l'objectiu d'arribar a un acord per poder desconvocar la vaga prevista. Finalment s'ha arribat a aquest acord i la vaga s'ha desconvocat en l'àmbit nacional.

Un acord que no afecta Catalunya, ja que la reunió dels sindicats aquí era amb Iberia, responsable del 60% de les operacions de terra d'El Prat, i no s'ha aconseguit pactar res.

Cal recordar que aquesta vaga s'havia convocat per un endarreriment de dos anys en el conveni del 'handling', els treballadors encarregats del servei de càrrega i descàrrega de persones, mercaderies i equipatge. L'objectiu era desbloquejar les negociacions per la millora, en benefici del personal, d'alguns capítols del conveni.

Desconvocada la vaga de Renfe a Catalunya

D'altra banda, les notícies són més positives pel que fa als trens. UGT ha desconvocat la vaga que també hi havia prevista per aquest estiu de Renfe a Catalunya. S'esperaven vagues els dies 26 i 31 de juliol això com l'1, el 3 i el 10 d'agost per part dels treballadors del servei d'alta velocitat i de llarga distància.

Imatge d'arxiu d'un tren d'Avant
Imatge d'arxiu d'un tren d'Avant | CatalunyaDiari.cat

 

Finalment s'ha decidit donar una oportunitat al nou personal de la junta directiva i desconvocar aquests dies de vaga. Tot i això, cal dir que aquesta mesura s'ha pres amb l'objectiu que els nous membres de la direcció puguin posar-se al dia sobre els problemes, «l'endèmica falta de personal», i després actuar en conseqüència.


Comentaris

envia el comentari