Catalunya Diari

Març acaba amb un 3,27% més d'aturats respecte el 2012

Març acaba amb un 3,27% més d'aturats respecte el 2012| Redacció - Fotografia: CUP Lleida

allargament de la temporada d’esquí

A més a més, la demarcació lleidatana és on menys ha baixat el nombre d’aturats si ho comparem amb la resta de províncies catalanes. Una altra dada molt negativa és el fet que durant aquest passat mes de març es van subscriure 6.121 contractes, un 12% menys que fa dotze mesos.

La UGT-Terres de Lleida qualifica, novament, de molt negatius tots aquests paràmetres, fruit, principalment, de la reforma laboral. En aquest sentit, lamenta que aquesta llei no ajudi a crear ocupació i només n’acceleri la destrucció.

La secretària general de la UGT-Terres de Lleida, Rosa Palau, insisteix de nou en la necessitat urgent de reformar el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) perquè pugui reorientar laboralment els desocupats i no els deixi abandonats. Cal recordar que la Generalitat ha prescindit fa unes setmanes de 15 tècnics orientadors laborals de les oficines de Lleida.

Per una altra banda, la UGT-Terres de Lleida insisteix novament en la celebració d’una gran cimera local del sector agroalimentari, amb agents socials, administracions i empreses que fixi un full de ruta per generar noves oportunitats en un mercat de treball emergent. La UGT-Terres de Lleida ja ha iniciat contactes amb diverses entitats per posar-hi fil a l’agulla.


Comentaris

envia el comentari