Catalunya Diari

Una mare lleidatana demana poder fer el collit amb nadons a l'hospital

També demana que es faciliti el menjar i el beure de les mares a l'habitació

Imatge d'un lactant
Imatge d'un lactant | Change.org

Núria Ribó, una mare lleidatana, ha iniciat una recollida de signatures virtual mitjançant la plataforma Change.org, per a demanar que durant l'ingrés d'un nadó de 0 a 2 anys a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida la mare pugui disposar d'un llit per a dur a terme el collit. Fins al moment, els nadons hospitalitzats en aquesta franja d'edat han de dormir en un bressol i, les mares o acompanyants, en la tradicional cadira al seu costat.

A partir els dos anys, els nens han de dormir en un llit. Malgrat que aquestes decisions hospitalàries es prenen per motius de seguretat, tal com ha explicat la Núria a través de les seves xarxes socials, assegura que «quan un nadó està malalt necessita més que mai el contacte de la seva mare, més encara quan aquest fa lactància materna exclusiva». A més a més, la mare afegeix que: «resulta molt complicat poder cuidar del teu fill malalt quan l'hospital no facilita un bon descans de la persona que vetlla 24 hores per l'infant».

També es demana que facilitin el menjar i el beure a les mares fins a l'habitació de l'Arnau

D'altra banda, la Núria també demana en la petició la possibilitat de facilitar el menjar i beure als acompanyants dels nadons fins a l'habitació. D'aquesta manera, afirma, no s'haurien de deixar sols. Finalment, la mare lamenta que l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida hagi estat últimament notícia per ser un centre que fomenta el part respectat i la criança respectuosa, afavorint el collit amb els nounats i la lactància materna exclusiva durant almenys els sis primers mesos de vida. Per aquest motiu, no entén i denúncia que ara, que el seu nadó té quatre mesos i ha estat ingressat en aquest centre lleidatà, no pugui dur a terme el collit. La petició a Change.org compta ja amb més de 1.200 signatures i, la previsió de la mare és presentar-les a la direcció de l'hospital per tal que prenguin mesures al respecte.


Comentaris

envia el comentari