Catalunya Diari

La Marea Lila de Lleida organitza una marxa contra els «feminicidis»

L'acte reivindicatiu tindrà lloc a les 19.40 hores del vespre a les places dels Fanalets i la de Sant Joan

Cartell de la Marea Lila de Lleida
La Marea Lila de Lleida ha organitzat una concentració aquest dilluns a la tarda | LleidaDiari.cat

La Marea Lila de Lleida ha organitzat per aquest dilluns 5 d'octubre la 27a Marxa amb l'objectiu de posar l'accent en els drets sexuals i reproductius i en la violència masclista institucional que en moments de Covid-19 s'està agreujant.

Segons expliquen, malgrat que a Catalunya està reconegut el dret a interrompre voluntàriament l'embaràs, aquest dret no està garantit del tot. Tanmateix, denuncien que a les Terres de Lleida, les Terres de l'Ebre i la Catalunya Central no tenen clíniques acreditades per fer la intervenció quirúrgica, ni tampoc tots els Assir estan autoritzats a fer avortaments farmacològics.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

La pandèmia no pot ser l'excusa per normalitzar violències i discriminacions contra les dones

«La pandèmia no pot ser l'excusa per normalitzar violències i discriminacions contra les dones, de manera institucionalitzada perquè si no ho pagarem car quan tot això acabi», asseguren. «Per això exigim que es faciliti l'accés a l'avortament amb un màxim d'una sola visita al centre mitjançant la telemedicina o que es faciliti l'avortament farmacològic a casa sense haver de sortir i amb seguiment telemàtic», sentencien. L'acte reivindicatiu tindrà lloc a les 19.40 hores del vespre a les places dels Fanalets i la de Sant Joan de Lleida i, en aquesta segona, es llegirà un manifest i es cantarà la cançó ''Cant de lluita' de Roba Estesa amb els i les companyes del Cor de la Paeria.


 


Comentaris

envia el comentari