Catalunya Diari

Maristes Lleida acull la VI edició de les Jornades Pedagògiques

Segueixen el lema 'Neuroeducació per al canvi' i el debat girarà al voltant de les evidències que la neurociència presenta i com aquestes ens han d'orientar a una forma diferent d'educar

Maristes Lleida
Imatge d'arxiu d'unes jornades pedagògiques a Maristes | Maristes Lleida

Els propers 15 i 16 de febrer el Col·legi Maristes Montserrat organitza les VI Jornades Pedagògiques, una cita anual que enguany celebra la sisena edició. Les Jornades Pedagògiques segueixen el lema 'Neuroeducació per al canvi' i el debat girarà al voltant de les evidències que la neurociència presenta i com aquestes ens han d'orientar a una forma diferent d'educar. La comissió organitzadora de les jornades formada per professorat de l'escola compta amb la col·laboració de l'AMPA que ha fet possible la participació de Federico Malpica Basurto que el divendres 15 de febrer a les 18h, al teatre de l'escola, explicarà les claus dels canvis educatius.

En Federico Malpica és doctor en Ciències de l'Educació, amb especialitat en Qualitat i Processos d'innovació educativa per la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment és director d'innovació de l'Institut Escalae per a la Qualitat de l'Ensenyament-Aprenentatge amb seu a Barcelona. Col·labora amb l'Equip de Recerca en Desenvolupament Organitzacional EDO, de la Universitat Autònoma de Barcelona.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La llarga trajectòria de Federico Malpica

També ha estat assessor de la Universitat de Northampton al Regne Unit, assessor per al govern de Catalunya, així com de la SEP (Secretaria d'Educació Pública) a Mèxic. Ha realitzat projectes per al Banc Mundial, per l'Organització d'Estats Interamericanos (OEI) i per ministeris d'educació a Espanya, Argentina, Colòmbia, Paraguai i Qatar. És assessor UNESCO per al govern del Perú. A més és autor de diversos articles en revistes científiques i publicacions en l'àmbit educatiu, entre les quals destaca el llibre "8 Idees Clau. Qualitat de la Pràctica Educativa. Referents, indicadors i condicions per millorar l'ensenyament-aprenentatge", publicat el 2013 per l'Editorial Graó.

El dissabte 16 de febrer a les 9.00 hores al menjador de l'escola s'organitzarà una taula rodona amb el mateix Federico Malpica, la Dra. en Neurociències i Llicenciada en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, Anna Carballo que també és formadora i investigadora en neurociències i educació, la terapèutica artística i professora de Neuromàrqueting a Ilerna, Gemma Abelló i el psicopedagog i mestre David Sirvent del col·legi Maristes Montserrat. Tot moderat per la coordinadora pedagògica del centre, Iolanda Mateu, que proposarà als ponents debatre sobre les evidències neurocientífiques relacionades amb les noves propostes d'innovació educativa.

  

Més d'un centenar de docents inscrits

En la sisena edició s'han inscrit més de 100 docents de diferents escoles de Lleida. Després a mig matí, a partir de les 11.00 hores es canviarà de format i s'oferirà una ronda de 6 tallers pràctics que es podran fer en dos torns. Els tallers tenen temàtiques diverses. Júlia Salat i Andreu Arbó ens parlaran sobre l'àmbit afectiu en l'aprenentatge i ensenyança de les matemàtiques. Gemma Abelló realitzarà un taller per connectar l'art amb les emocions. Monica Cabezuelo ens convidarà a parlar dels nostres adolescents. La professora Blanca Sisó farà un pràctic taller de mindfulness per a infants.

El mestre Àngel Clemente ens explicarà la seva experiència a infantil en l'aprenentatge per ambients i, finalment, les professores Esther Pintó i Anna Jiménez ens proposaran projectes STEAM basats en la ciència i la tecnologia. Les VI Jornades del Col·legi Maristes s'han fet un espai en les propostes anuals de reflexió educativa a la ciutat de Lleida. Les jornades tenen la vocació de compartir coneixement per això estan obertes a la ciutadania, a les famílies i als diferents professionals de la docència.


Comentaris

envia el comentari