Catalunya Diari

La direcció de Maristes Lleida diu no tenir constància dels abusos a exalumnes

Esperen que qualsevol presumpte afectat que es dirigeixi a l'escola per poder rebre l'atenció adequada

Imatge de Maristes Lleida
Imatge de Maristes Lleida | Maristes Lleida

La direcció de Maristes Lleida no ha trigat a respondre les acusacions de set exalumnes del centre contra un mossèn que presumptament va abusar d'ells durant anys, tal com ha avançat el diari 'El Periódico'. La directora de l'escola, Mary Rius, ha afirmat a través d'un comunicat que «no teníem ni tenim cap constància prèvia dels comentaris que difon aquest mitjà».

No obstant això, ha manifestat que la intenció de la comunitat educativa és sempre la de «donar tota l'atenció, l'acompanyament i l'escalf a les víctimes que pugui haver-hi». En aquest sentit, Rius assegura que actualment, Maristes Lleida disposa de tots els mecanismes tant professionals externs com independents, per tal d'oferir aquesta ajuda a tota aquella persona que ho necessiti. Per tant, ha afegit, «esperonem qualsevol presumpte afectat que es dirigeixi a l'escola per poder rebre l'atenció adequada».

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El centre considera que els fets són «molt antics i difícilment verificables»

La directora de la coneguda escola lleidatana considera que els fets que l'acusen al mossèn Moisès són «molt antics i difícilment verificables», per aquest motiu, ha lamentat que les presumptes víctimes hagin decidit fer pública la història a través d'un mitjà de comunicació i no a través de la via judicial corresponent. 

No obstant això, Rius ha volgut deixar clar que «avui el camí recorregut ens permet tenir el convenciment que les nostres escoles són segures». «Treballem des de fa anys en la formació i conscienciació de tota la comunitat educativa i en el desenvolupament dels mecanismes que permetin empoderar tots els alumnes del nostre centre», ha sentenciat.

Set exalumnes de Maristes Lleida fan públics els abusos d'un mossèn de l'escola

Els abusos de l'escola Maristes també van tenir lloc a Lleida.Així ho avança aquest divendres el diari'El Periódico', després d'haver-se reunit amb set homes que, en el seu dia, van ser nens que van patir tocaments per part d'un mossèn de l'escola; en Moisès. Tal com explica el periodista del mateix diari que ja va destapar la polèmica dels Maristes a Barcelona, les víctimes que han decidit donar la cara són set homes nascuts entre els anys 1967 i el 1975 i, que, per tant, ara tenen ja més de 44 anys. Tots aquests exalumnes de Maristes Lleida, i se suposa que molts més, van patir durant anys tocaments del mossèn que, en un principi, només s'encarregava de canviar les llums avariades i del manteniment de l'escola en general.

Bé, doncs segons es desprèn del relat de les víctimes, en Moisès també estava present en gairebé totes les revisions mèdiques dels nens. Era llavors quan aprofitava per a tocar els menors per dins els calçotets. En Moisès ho feia abans de l'última fase de la revisió, abans que una infermera comprovés si els nens tenien fimosis o no. Els abusos es van anar allargant durant anys i, fins i tot, una de les víctimes explica que, quan ja van començar a ser més grans, ja sabien que els hi esperava i que quan s'apropava el moment de la suposada revisió d'en Moisès es protegien els seus genitals amb les mans.

Una possible denúncia als Mossos

Ara, que han decidit unir esforços i ser valents per explicar el què va passar, han obert el correu electrònic [email protected], per tal que tots aquells afectats que van viure la mateixa situació puguin ficar-se en contacte amb ells i afrontar junts aquesta silenciada realitat. Els set homes entrevistat mediten ara presentar una denúncia davant els Mossos d'Esquadra pels fets viscuts. Finalment, cal destacar que les víctimes desvinculen els actuals mestres de l'escola d'aquells fets de fa ja més de 30 anys.


Comentaris

envia el comentari