Catalunya Diari

Marta Camps denuncia irregularitats a la Paeria

Marta Camps denuncia irregularitats a la Paeria| Laura Biela - Fotografia: Miki de Santiago

 

Marta Camps, cessada aquest dimecres per l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, com a primera tinent d'alcalde de la Paeria, ha denunciat aquest dijous algunes irregularitats a l'Ajuntament de Lleida, fent referència a sous, dietes, contractacions i adjudicacions, entre d'altres temes municipals.

  

La socialista ha ofert una roda de premsa als mitjans de comunicació per explicar la situació que està vivint en aquests moments i per donar a conèixer com s'ha arribat a aquesta situació. En aquest sentit, ha comentat que la relació amb l'alcalde "ha anat a menys des de la passada primavera, quan va començar a detectar usos inadequats dels diners de la Paeria". La fins ara primera tinent d'alcalde considera que la situació que es va viure dimecres al Consistori no es tracta "d'un enfrontament polític, ni una lluita per la cadira. No hi ha cap motiu objectiu que justifiqui la meva destitució", assegura Camps, "solament una informació falsa en un mitjà digital que finalment ha tingut conseqüències".

  

Camps ha definit l'Ajuntament de Lleida com "un coto familiar i clientelar, amb un sistema de govern basat en el mal ús dels càrrecs, que privatitza i oculta informacions que afecten a la ciutadania". És en aquest moment, quan Camps es nega a ser còmplice de les males pràctiques que es posen en marxa al Consistori, quan l'alcalde verbalitza sobre el seu relleu.

  

Despeses desproporcionades

  

  

La exconsellera d'Urbanisme ha explicat que es va negar a signar unes dietes de 1.500 euros, corresponents al viatge a Xina que va fer l'alcalde i alguns regidors durant la Setmana Santa del 2014. "No ho vaig firmar, perquè després de parlar amb el rector de la Universitat de Lleida, entitat que pagava les despeses d'aquest desplaçament, vaig comprovar que l'allotjament i el desplaçament ja el tenien inclòs", apunta.

  

En la mateixa línia, ha explicat que durant el 2014 la Paeria ha pagat factures de fins a 36.000 euros, corresponents a compres de 360 corbates i 423 fulars de disseny. "La meva ètica personal em diu que no podia firmar de cap de les maners aquestes factures desproporcionades", assegura Camps, qui comenta que a partir de negar-se a fer-ho es quan comença la mala relació amb Ros.

  

A més, el passat 14 de juliol, Camps fa arribar un requeriment al secretari general de l'Ajuntament i a l'interventor per dos irregularitats: la desaparició de tres factures del seu telèfon mòbil i les de dues col·laboradores seves i la contractació d'una persona del departament de premsa de la paeria sense la firma del portaveu, és a dir la pròpia Camps, tal i com s'especifica en el cartipàs de l'Ajuntament.

  

Denúncia a Ros

  

  

La socialista ha avançat també que ja ha presentat diverses instàncies judicials i d'altres que farà properament; i que el passat mes de desembre va denunciar a l'alcalde Ros per sous, dietes i processos de contractació presumptament irregulars al Consistori.

  

Finalment, Camps ha reconegut que és conscient que totes aquestes informacions que ha donat a conèixer aquest dijous podrien afectar directament al PSC de cara a les eleccions del mes de maig. No obstant, ha deixat clar que per ella el més important és salvaguardar l'Ajuntament i els diners dels ciutadans. En aquest sentit, ha afegit: "Els diners públics són sagrats i hem d'acabar amb les males pràctiques".

  

Ros desmenteix a Camps

  

  

L'alcalde de Lleida ha desmentit les acusacions de Camps. En relació a la factura de 36.000 euros, gastada en corbates i fulards de disseny, ha explicat que "la partida figura degudament consignada als pressupostos municipals que van ser aprovats, entre altres, amb el vot de Camps". Segons Ros, també són falses les preteses irregularitats en sous, dietes i contractacions a dit en l’entorn familiar del paer en cap ja que totes les contractacions estan sotmeses a la legalitat controlada tant pel secretari com per l’Interventor, "no existint cap que no hagi seguit tots els tràmits legals exigibles, inclosa la notificació al ple municipal, on Camps res hi va tenir a dir".

  

"Veure com avui exhibia en la seva conferència de premsa, davant de les càmeres, com si fossin documents certs de malversació de cabals públics, unes factures que feien referència a partides del pressupost corresponent aprovat per ella mateixa, fa que en un exercici de transparència, claredat e higiene municipal, em vegi obligat a instar d’immediat davant de l’autoritat judicial les corresponents accions tant per obtenir l’esclariment de la veritat a què tenen dret tots els ciutadans com per demanar la condemna de la conducta calumniosa i injuriosa de què he estat objecte", ha exposat Ros.

  

El PSC dóna suport a Ros

  

  

El secretari de Política Municipal del PSC, Antoni Fogué, ha manifestat aquest dijous el ple suport del PSC a l’alcalde de Lleida i primer secretari de la Federació Socialista de les Comarques de Lleida, Àngel Ros. Fogué ha reiterat que els canvis del cartipàs municipal de l’Ajuntament de Lleida tenen "l’absolut respecte de la direcció del partit, com totes les decisions dels seus alcaldes i alcaldesses en l’àmbit d’allò que són de la seva competència i responsabilitat davant de la ciutadania".

  

Fogué ha posat de manifest que els alcaldes i alcaldesses, d’acord amb els grups municipals "són els únics responsables de designar les persones que han de formar part dels governs municipals". En aquest sentit, ha reiterat "la plena consideració que la direcció del PSC té per l’autonomia municipal i per les decisions que els grups municipals prenen sobre la seva organització interna". 

\r\n


Comentaris

envia el comentari