Catalunya Diari

En marxa dos projectes de recerca conjunta de la UdL i l'IRTA

Sobre el reg de precisió de cultius arboris i la sostenibilitat de conreus al Delta i la Vall de l'Ebre

Un dels projectes versa sobre reg de precisió en cultius arboris
En marxa dos projectes de recerca conjunta de la UdL i l'IRTA | GRAP-UdL

'PreciOrchard. Advances in the characterization of vegetation biophysical parameters in orchards for the estimation of water requirements in precision irrigation' i 'Crop diversification for a sustainable intensification' són els dos projectes seleccionats en la primera convocatòria d'ajuts de recerca conjunta entre la Universitat de Lleida (UdL) i l'IRTA.

Els ajuts, de 80.000 euros per a cada projecte, estan supeditats a la col·laboració entre almenys un investigador de l'IRTA-Lleida i un de la UdL, i inclouen la contractació d'una persona investigadora predoctoral durant tres anys i una quantitat addicional de fins a 15.000 € per cobrir les despeses de funcionament.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 

Diversos projectes

Pel que fa al primer projecte, liderat per Jaume Casadesús (IRTA) i Alexandre Escolà (UdL), se centra en el reg de precisió. Entre altres objectius, avaluaran una metodologia que permetria estimar de forma molt més acurada les necessitats de reg en cultius arboris, a partir de dades 3D. El segon, coordinat per Dolors Villegas (IRTA) i Carlos Cantero (UdL) vol explorar noves estratègies per a una intensificació sostenible dels sistemes de conreu d'arròs al delta de l'Ebre i dels cultius extensius de regadiu a la Vall de l'Ebre, com ara diversificar i rotar cultius.

Tots quatre investigadors seran els encarregats de dirigir la tesi doctoral de les persones investigadores en formació que es contractin en el marc de cadascun dels projectes. La convocatòria de les places dels dos contractes predoctorals s'obrirà pròximament.

Fruit d'un conveni de col·laboració signat el passat 9 de març per fomentar la col·laboració entre grups de recerca

Els ajuts de recerca conjunta entre l'IRTA i la UdL són fruit d'un conveni de col·laboració signat el passat 9 de març per fomentar la col·laboració entre grups de recerca de les dues institucions i impulsar la investigació i el desenvolupament tecnològic dins de l'àmbit agroalimentari a les comarques de Lleida. Els ajuts es concedeixen en tres convocatòries ―2020, 2021 i 2022―, cadascuna per a dos projectes de tres anys de durada, i el pressupost total que es dedicarà a aquest programa és de prop de 500.000 euros.


Comentaris

envia el comentari