Catalunya Diari

Màster en bioconstrucció a l'abast de tothom

Màster en bioconstrucció a l'abast de tothom| Redacció - Fotografia: Universitat de Lleida

 El màster té una durada de dos anys i la seva finalitat és la de proporcionar els coneixements unificats sobre Bioconstrucció als professionals, ja sigui del sector de la construcció, de l’arquitectura, de les especialitats d’enginyeria, titulats en l’àmbit de la medicina i salut, de les ciències ambientals, així com tots aquells professionals de no titulació universitària, per tal d’adquirir la capacitat per arribar a valorar els efectes de la salut de les persones i del medi ambient del nostre entorn edificat. 
 
Aquest màster ha tingut una gran acollida entre el sector de la construcció i ja són quasi 200 els alumnes que l’estan cursant, el que permet a la Fundació ITL obrir les inscripcions per la 7a edició prevista que s’iniciï l’1 d’octubre.
 
Com a ponents destacats del màster figuren: Carles Labèrnia, Andreu Muñoz, Amarante Barambio, Carlos Requejo i entre els mòduls que s’impartiran sobresurten els temes relacionats amb: "Medio ambiente y ubicación de la vivienda; sistemas de calefacción; instalaciones eléctricas; luz e iluminación".
 
Novetats de la 7a edició
La novetat d’aquesta edició és que compta amb la possibilitat de l’obtenció del títol propi de IBN – ITL – IEB, que presenta avantatges per aquells que no puguin desgravar-se l’IVA. Un altra opció que presenten és la de realitzar el Curs d’introducció a la Bioconstrucció IBN – ITL - IEB, que consta dels 11 primers mòduls del màster.
 
L’àmbit de la Bioconstrucció continua adquirint cada dia major rellevància, gràcies a la conscienciació social de l’influencia que tenen els lloc on vivim i on treballem, en la salut i benestar tant individuals com col•lectius. Passem gran part del nostre temps dins dels edificis i és per aquest motiu que la Bioconstrucció els considera com una tercera pell, que ens protegeix però que també pot arribar a ser perjudicial per a nosaltres.
 
Cada cop són més nombrosos els casos de persones afectades per una manca de salut per culpa del lloc on viuen o treballen. Necessitem que ens garanteixin que casa nostra o el nostre lloc de feina no ens perjudicarà. Existeixen una sèrie de factors nocius per a la nostra salut, sovint invisibles, que s’estudien en aquest Màster per tal d’aconseguir espais més harmònics i saludables: factors artificials (contaminació elèctrica i electromagnètica, contaminació acústica i atmosfèrica) i factors naturals (presència de gasos procedents del subsòl i radiacions).
 Comentaris

envia el comentari