Catalunya Diari

Empresàries d'Ap! Lleida llegiran el manifest del Dia Internacional de la Dona

Els actes a l'entorn del dia 8 de març es van iniciar el passat divendres i s'allargaran fins el dia 2 d'abril

Premis Ap! de Lleida
Imatge d'arxiu de l'entrega de premis de l'associació Ap! Lleida al 2018 | Ap! Lleida

Representants de l'Associació Professional d'Empresàries de Lleida- Ap! Lleida llegiran el manifest en l'acte unitari en commemoració del Dia Internacional de les Dones que tindrà lloc, el 8 de març, a les 11.00 hores del matí, a la plaça 8 de març. La doctora i catedràtica Teresa Quintillà, experta en llenguatge no sexista, serà la conductora de l'acte institucional.

36 entitats de la ciutat i l'Ajuntament de Lleida organitzen les 59 activitats amb què la ciutat commemora aquest any el 8 de març. La programació a l'entorn del Dia Internacional de les Dones es va iniciar diumenge passat, 1 de març, i finalitzarà el 2 d'abril. Totes les activitats de la programació, que s'han ampliat respecte a l'any passat, estan obertes a la ciutadania.

La novetat del cicle de concerts de joves cantautores

Entre les novetats de la programació d'aquest any destaquen el Cicle de concerts de joves cantautores, dins del projecte Bucs en femení, el taller 'Amb ànima de dona. Imatges del record femení', que tindrà lloc demà a la tarda a l'Arxiu municipal o l'activitat 'Mariola és nom de dona', amb enregistrament de garrotins amb Er Taqueta al Magical Media, impulsat pel Pla integral Mariola. Cal ressaltar també la inauguració de l'exposició La representació de la violència/ La violència de la representació, de Maria Ruido, al Centre d'Art La Panera, la visita a l'exposició Inventari en femení, organitzada pel Museu Morera, o la celebració de la 7a Cursa de la Dona de Lleida.

El reconeixement a les 'Dones Anònimes' que han tingut un paper destacat en el teixit veïnal de Lleida continua també en els actes del 8 de març i també es debatrà sobre la mirada feminista en l'Europa del futur amb la taula rodona 'Construïm el futur d'Europa amb mirada feminista', que se celebrarà el dia 21 de març organitzada per Europe Direct i l'Ajuntament de Lleida.

 

Cursa de la Dona a Lleida

Lleida es mourà una edició més per la Cursa de la Dona Nayox. L'esdeveniment esportiu arriba a la setena edició i per aquest diumenge, dia 10, ja compta amb més de 1.200 persones inscrites, amb la previsió de superar les 2.000.  La sortida és a les 11.00 hores del matí a la canalització del riu Segre, a l'altura dels Camps Elisis. És el mateix punt d'arribada. El recorregut, obert a tothom, és de 5,6 quilòmetres i passa per: la passarel·la del Liceu Escolar, l'avinguda de Madrid, l'Av. Segre, el c/ Princep de Viana, Comtes d'Urgell, Corregidor Escofet, Av. Tortosa i es torna pel pont de Pardinyes a la canalització del riu.

Les inscripcions, a 12 euros –inclou samarreta, assegurança, avituallament i diversos servies-, es poden fer a www.cursadeladonalleida.com i presencial a diversos establiments (consultar el mateix web). La recollida de dorsals es pot fer de dijous a dissabte, al Museu de l'Automoció de Lleida Roda Roda.


Comentaris

envia el comentari