Catalunya Diari

Mercadona dona 8.000 quilos de llenties al Banc dels Aliments de Lleida

En total, durant la situació excepcional ocasionada per la COVID-19, la companyia ha lliurat prop de 397.000 quilos de productes de primera necessitat

Imatge del moment de la donació d'aliments al Banc dels Aliments de Lleida
Mercadona dona 8000 quilos de llenties al Banc dels Aliments de Lleida | LleidaDiari.cat

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha fet efectiva aquest dimarts l'entrega de 8.000 quilos de llegums, concretament llenties, al Banc dels Aliments de les comarques de Lleida.

Aquest lliurament se suma als que realitza diàriament als menjadors socials de les comarques lleidatanes que es troben oberts en aquests moments, i amb els quals col·labora habitualment, com el menjador social de la Fundació Jericó (a Lleida ciutat) i la Llar Sant Josep (a La Seu d'Urgell) que han suposat, fins ara, la donació de més de 19.500 quilos de productes de primera necessitat a les entitats socials de les comarques de Lleida.

Situació excepcional ocasionada per la COVID-19

La nova donació feta aquest dimarts, forma part de les que la companyia està duent a terme atesa la situació excepcional ocasionada per la COVID-19. En total, des del passat 27 de març i fins aquest dimarts, ha lliurat prop de 397.000 quilos d'aliments, tant secs com frescos com ara llegums, carn i peix fresc envasat, fruita i verdura, iogurts i postres làctics, pa de motlle, cereals, i sucs i batuts refrigerats, entre d'altres, a diverses entitats socials i organitzacions benèfiques d'arreu de Catalunya, el que representa 6.700 carretons de la compra.

Mercadona dona resposta així a la crida feta pels bancs dels aliments i reforça les donacions per ajudar a pal·liar, en la mesura del possible, les demandes de les persones més necessitades. En aquest sentit, el president del Banc d'Aliments de les comarques de Lleida, Antoni Fo, ha assenyalat que «els llegums són essencials en la tasca dels bancs d'aliments d'ajuda a les famílies en situació de vulnerabilitat pel seu alt valor nutritiu». I ha afegit que «a més, cal recalcar que l'acció dels bancs d'aliments no es podria dur a terme sense la col·laboració d'empreses socialment responsables com Mercadona».

Per la seva banda, la directora de Relacions Externes de Mercadona a Lleida, Beatriz Feced, ha agraït «la tasca que estan duent a terme les entitats socials com el Banc dels Aliments de les comarques de Lleida» i ha posat de manifest que «amb aquesta nova donació feta dimarts s'hauran lliurat prop de 397 tones d'aliments a diverses entitats i organitzacions benèfiques d'arreu de Catalunya en poc més de set setmanes per ajudar a pal·liar, en la mesura del possible, les demandes dels col·lectius més desfavorits en aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint».

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSC de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és retornar part de tot el que rep d'ella. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen la seva aposta pel creixement compartit.

En el marc d'aquesta política, a més de la col·laboració amb els 4 bancs dels aliments de Catalunya i altres entitats benèfiques com la Creu Roja a Catalunya, la cadena de supermercats també dona productes a 35 menjadors socials de Catalunya. La donació es realitza diàriament de dilluns a dissabte, gràcies als recursos logístics i humans de Mercadona, que porta a cadascun dels menjadors socials els productes i els entrega en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària per tal que els voluntaris puguin preparar els àpats diaris. De fet, durant el 2019, la companyia va donar a totes aquestes entitats socials i organitzacions benèfiques d'arreu de Catalunya, més de 1.478 tones d'aliments.


Comentaris

envia el comentari