Catalunya Diari

La nova estafa de vals de regal de Mercadona que investiga la Guàrdia Civil

Els responsables de l’engany aprofitaven la imatge de l’empresa valenciana per robar dades personals i bancàries dels afectats

Imatge d'arxiu d'un supermercat Mercadona
Imatge d'arxiu d'un supermercat Mercadona | MERCADONA

Novament, la Guàrdia Civil està alertant a molts usuaris a través de les xarxes socials d’un frau relacionat amb la companyia valenciana de Mercadona. La notícia adverteix sobre una estafa que està circulant per Internet que ofereix cupons de regal de 100 euros amb motiu del 50 aniversari de la cadena de supermercats Mercadona. No obstant això, es tracta d’una estafa que el que intenta és robar-nos les nostres dades personals.

Torna l’estafa de vals de regal de Mercadona

Per tal que cap persona pugui ser víctima d’aquest engany, tant la Guàrdia Civil com els Mossos d’Esquadra han treballat plegats per divulgar un missatge d’alerta que destapi l’estafa. «Tornen els falsos vals de regals de Mercadona mitjançant missatges de WhatsApp, si els reps no els hi facis cas! Pretenen obtenir amb les teves dades».

El procediment dels estafadors és el següent: utilitzen la identitat de Mercadona i mitjançant l’aplicació de WhatsApp o Facebook fan arribar un comunicat del sorteig de vals de descompte.

Un estratagema que vol robar dades dels usuaris

Oferint una tasca tan senzilla com és omplir un formulari, els estafadors animen a les possibles víctimes a participar en el sorteig i aconseguir el premi de 150 euros. Resguardant-se darrere de la imatge corporativa de Mercadona, l’únic que volen és aconseguir les dades bancàries que es requereixen a l’enquesta per dur a terme el robatori.

Alerta als consumidors

És per això que el millor que es pot fer en aquests casos és fer cas omís als missatges que contenen un hipotètic premi, ja que no solament Mercadona, sinó que altres empreses com Carrefour no duen a terme sortejos de cupons entre els usuaris.

Afortunadament, la policia investiga constantment aquestes estafes i donen alerta a les xarxes socials al més aviat possible. Per a qualsevol consulta pots dirigir-te a l’atenció al client de Mercadona.


Comentaris

envia el comentari