Catalunya Diari

El Mercat de l’Horta a Taula renova el format i es farà els dissabtes al matí

La Paeria ha impulsat amb la implicació dels paradistes aquest Mercat, ja consolidat a la ciutat

El Mercat de l'Hort a Taula
El Mercat de l'Hort a Taula | LleidaDiari.cat

El Mercat de l'Hort a Taula tornarà l'1 de setembre amb canvi de format i de dia, ja que a partir d'ara es farà els dissabtes al matí a la mateixa ubicació, la plaça de Sant Joan. L'alcalde accidental, Rafael Peris, ha presentat la renovació del mercat amb el president de l'associació que agrupa els paradistes, Albert Porté, que a més coincideix amb la celebració a principis de l'any que ve del 10è aniversari de la iniciativa. El Mercat de l'Horta a Taula ofereix productes de proximitat i s'hi poden trobar formatges, fruits secs, embotits, xocolata, mel, etc. Peris ha indicat que amb l'experiència acumulada en aquests anys i la voluntat de seguir construint s'ha apostat per renovar el format del mercat, que canvia de dia i es passa als dissabtes al matí, aprofitant l'activitat comercial que té l'eix. L'alcalde accidental ha explicat que fins al desembre es faran diversos sortejos de lots de productes i al Nadal es continuarà fent edició especial. 

A més, de cara al 10è aniversari s'està tancant un programa d'activitats que aportin valor afegit, com tastos, maridatges o demostracions de cuina. Peris ha assegurat que es tracta d'una iniciativa consolidada a la ciutat, que els usuaris esperen i que valoren positivament. Per això, adaptant-se als hàbits de consum dels compradors i a l'evolució del comerç, es vol seguir oferint productes de proximitat, de qualitat i saludables.  El president de l'Associació de l'Hort a Taula ha destacat el suport de la Paeria per impulsar el comerç de proximitat. Ha afegit que en aquests deu anys s'ha treballat col·laborant per de donar resposta als clients i als paradistes i la mateixa evolució i els canvis socials han portat a aquesta renovació, que espera contribuir a obrir el mercat a més compradors.

Entre altres, Porté ha comentat que s'ha notat un increment de turistes que visiten la ciutat i que valoren el producte de proximitat. El Mercat de l'Horta a Taula és mensual i té lloc a la plaça de Sant Joan. A partir d'ara se celebrarà cada primer dissabte de mes, de les 9.00 a les 14.00 hores. Es tracta d'un mercat de productes locals, amb dos objectius molt clars: per una banda, oferir un lloc de venda als pagesos i elaboradors lleidatans i, per altra banda, donar a conèixer els productes agraris de la proximitat i sensibilitzar la població sobre els valors de l'agricultura i l'alimentació.


Comentaris

envia el comentari