Catalunya Diari

Mercè Porté assumeix la presidència del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Lleida

Pren el relleu a Montserrat Gea, recentment nomenada directora general de Professionals del Departament de Salut

Pla mitjà de la presidenta en funcions del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Lleida, Mercè Porté
Mercè Porté assumeix la presidència del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Lleida | LleidaDiari.cat

La directora del CAP Onze de Setembre de Lleida, Mercè Porté, ha assumit la presidència del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Lleida (COILL) per acord de la junta de govern de l'entitat. D'aquesta manera, relleva en el càrrec a Montserrat Gea, que ha deixat la presidència que ocupava des de 2017, després de ser nomenada el 7 de setembre nova directora general de Professionals de la Salut. 

Porté compta amb una àmplia experiència en gestió d'organismes col·legials, tant a Lleida -on ha ocupat els càrrecs de tresorera i vicepresidenta- com a Catalunya -on ha estat consellera del Consell de Col·legis d'Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC)-. A la vegada, Jordi Ballesté passa a ocupar la vicepresidència del COILL.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Mercè Porté exerceix des de 1994 en l'àmbit de l'Atenció Primària

Diplomada en Infermeria per la Universitat de Lleida (UdL) i grau per la Universidad de León, Mercè Porté exerceix des de 1994 en l'àmbit de l'Atenció Primària i, en l'actualitat, és directora del CAP Onze de Setembre de Lleida. Màster en Investigació en Cures per la Universitat Complutense de Madrid, també ha cursat tres postgraus (d'Infermeria Comunitària, de Promoció i Educació per la Salut i de Cures Pal·liatives en Infermeria), que la converteixen en una gran coneixedora de la Salut Pública i la pràctica assistencial, especialització que li ha valgut la participació en nombrosos comitès científics i la tutorització d'alumnes en formació de pregrau de la UdL.

La nova presidenta en funcions del COILL compta amb Jordi Ballesté (fins ara vocal 3r) com a vicepresident i es mantenen en el càrrec Miquel Àngel Calderó (secretari), Mariona Rocaspana (vicesecretària), Mercè Folguera (tresorera), Anna Quintanilla (vocal 1a), Lourdes Terés (vocal 2a) i Ana Isabel Fernández (vocal llevadora). La tercera vocalia passa a mans d'Anna Teixiné (fins ara vocal 4a) que és substituïda per Esther Rubinat que era la suplent primera de la junta. A banda, Maria Montserrat Duch i Miquel Àngel Calderó seran els representants de la infermeria lleidatana en el Consell de Col·legis d'Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC).

La reestructuració del COILL es va abordar en el marc d'una junta extraordinària

La reestructuració del COILL es va abordar en el marc d'una junta extraordinària i en un «clima de satisfacció» pel posicionament adquirit per les infermeres i infermers de Lleida en el sistema de Salut i la «vocació de formar part de l'elit assistencial i investigadora», mitjançant «la defensa de la professió, la formació, la recerca i l'adscripció del col·lectiu al moviment mundial Nursing Now», segons han explicat de l'entitat.

Porté ha valorat que «la infermeria de Lleida té molt a dir i, sobretot, en un moment tan delicat com l'actual» perquè «la crisi sanitària de la covid-19 ha vingut a examinar les febleses i les fortaleses de la professió i del sistema de salut». «Que les infermeres tinguem representació en tots els nivells (assistencial, acadèmic i polític) és la millor forma per garantir l'accés universal al sistema de salut d'una població que ens té com a garants i mereix una atenció de qualitat amb una visió holística», ha ressaltat. Des del Col·legi també han agraït la tasca desenvolupada per Montserrat Gea al capdavant de l'entitat des del 2017.


Comentaris

envia el comentari