Catalunya Diari

Més de 140.000 persones visiten la Mitjana de Lleida el 2018

El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha destacat el servei que fa el parc a la ciutat com a espai públic per al gaudi i com a entorn mediambiental

La Mitjana de Lleida
La Mitjana de Lleida | LleidaDiari.cat

El parc de la Mitjana de Lleida ha registrat durant el 2018 més de 140.000 usuaris que han anat a fer-hi esport o a gaudir de l'entorn natural, sigui amb activitats organitzades o per lliure. El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha visitat aquest dilluns el parc i ha destacat el servei que fa aquest espai emblemàtic a la ciutadania, pel que fa a l'oci, l'esport o pel seu valor mediambiental. Larrosa ha afirmat que és un gran pulmó verd que té la ciutat que s'ha de preservar, amb actuacions per millorar el confort dels seus usuaris i usuàries. 

L'Ajuntament està fent un seguiment del nombre d'usuaris del parc i cada mes comptabilitza les persones que hi accedeixen. D'aquesta manera es podrà veure els punts d'accés, la franja horària més freqüentada o les activitats principals que hi realitzen (passeig, esports, etc.), entre altres.

Actuacions que s'han fet al parc

L'alcalde ha visitat algunes actuacions que s'estan fent al parc, com l'arranjament de l'embarcador, ubicat al marge dret del riu. L'espai, que funciona com a mirador del riu i zona de descans, és un dels espais més freqüentats i valorats pels visitants. L'actuació que s'hi fa consisteix en reforçar i recuperar els dos graons de fusta tractada i en cobrir amb terra la base dels bancs (unes bigues de fusta ajuden a retenir aquesta terra). Una altra de les accions que s'hi van dur a terme el mes passat va ser l'aportació de terra per cobrir les arrels dels arbres més propers a les taules de pícnic de la zona de la Carbonera, per evitar possibles ensopegades dels usuaris del parc.

Així mateix, durant el mes de gener es van realitzar diverses intervencions en els camins, destinades a millorar el drenatge del sòl i per reduir la formació de tolls, sobretot al marge dret del riu, el més freqüentat. Aquesta actuació també va incloure el tram entre el canal de Balaguer i el camí de Grenyana. Les diferents intervencions tenen un pressupost de prop de 10.000 euros i compten amb el finançament del programa Interreg-Poctefa TTFS, un programa europeu de cooperació territorial creat per fomentar el desenvolupament sostenible del territori fronterer entre Espanya, França i Andorra.


Comentaris

envia el comentari