Catalunya Diari

Més de 200 persones es presenten a Lleida a les oposicions de zelador

Estaven convocades 301 persones i l’índex de participació va ser del 80%, un dels més alts de Catalunya

Façana de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida
Façana de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida | ICS

Un total de 238 persones van participar aquest dilluns a Lleida en la convocatòria d'oposicions a zelador convocades per l'Institut Català de la Salut (ICS). Les proves van tenir lloc al Campus de Cappont de la UdL, on estaven convocades 301 persones. Segons les dades de l'ICS, l'índex de participació va ser del 80%, un dels més alts de Catalunya. L'ICS ofereix un total de 474 places d'aquesta categoria professional.

L'ICS també ha convocat oposicions per a auxiliars administratius, infermers i auxiliars d'infermeria. Les proves se celebraran els mesos vinents. 

Jornada de portes obertes per a futurs residents

D'altra banda, l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova acollirà aquest dimecres, a partir de les 10.00 hores, una jornada de portes obertes per atreure futurs residents i promocionar la formació sanitària especialitzada que s'imparteix a Lleida. 'Jo també vull ser resident a Lleida' és el lema de la Jornada, que començarà a la sala d'actes i que acabarà amb una visita a alguns dels serveis de l'Hospital.

Aquest any s'ofereixen un total de 56 places de 28 especialitats, sumant l'oferta de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova i de l'atenció primària. Concretament, l'Hospital ofereix 38 places de 26 especialitats: anàlisis clíniques (1), anatomia patològica (1), anestèsia i reanimació (3), aparell digestiu (1), cardiologia (1), cirurgia general i de l'aparell digestiu (1), cirurgia ortopèdica i traumatologia (1), dermatologia (1), endocrinologia i nutrició (1), farmàcia hospitalària (1), hematologia (1), infermeria obstètrica i ginecològica (3), medicina intensiva (2), medicina interna (2), nefrologia (1), neurologia (1), obstetrícia i ginecologia (3), oftalmologia (1), oncologia radioteràpica (1), otorrinolaringologia (1), pediatria (3), pneumologia (1), psicologia clínica (1), psiquiatria (3), radiodiagnòstic (1) i urologia (1).

 

També hi ha places a l'atenció primària

Pel que fa a l'atenció primària, s'ofereixen 14 places d'atenció familiar i comunitària i 4 places d'infermeria familiar i comunitària. En la Jornada de Portes Obertes –que s'iniciarà a les 10 h amb la presentació de les comissions de docència de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova i de la Unitat Docent d'Atenció Familiar i Comunitària– hi intervindran alguns residents que, actualment, cursen diverses especialitats. També es farà una visita guiada per les unitats docents i per alguns serveis de l'Hospital.


Comentaris

envia el comentari