Catalunya Diari

Més de 262.000 alumnes participaran aquest curs del Pla de consum de fruita

La iniciativa s'acompanya de tallers als centres educatius i visites a explotacions agràries

Alumnes de l'escola Camps Elisis de Lleida menjant fruita dins un taller
Alumnes de l'escola Camps Elisis de Lleida menjant fruita dins un taller | LleidaDiari.cat

Un total de 262.175 escolars d'entre 3 i 12 anys de 1.103 escoles catalanes es beneficiaran aquest curs 2018-2019 del Pla de consum de fruita a les escoles, mentre el Pla de consum de llet arribarà a 61.520 alumnes de 402 centres educatius del país. Aquests programes formen part de l'estratègia de la Unió Europea per invertir la tendència a la disminució del consum d'aquests productes i incidir en els infants perquè adquireixin uns hàbits alimentaris saludables. Ambdós programes es duen a terme amb mesures d'acompanyament com ara tallers i visites a explotacions fructícoles i lleteres. Aquests plans, als quals es destinaran aquest curs uns 4,5 milions d'euros, estan finançats per la UE i el Departament d'Agricultura, i compten amb la col·laboració d'Educació i Salut.

El director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Carmel Mòdol, i el director general d'Afrucat, Manel Simon, han presentat aquest dijous, a l'escola Camps Elisis de Lleida, les dades i la valoració dels dos programes i les mesures d'acompanyament dutes a terme aquest primer trimestre de curs dins dels plans de consum de fruita i llet a les escoles, que se centren en tallers als centres escolars i visites a explotacions. El Pla de consum de fruita als centres educatius de Catalunya preveu la distribució de 1.005 tones de producte aquest curs entre els més de 262.175 escolars que hi prendran part, segons ha explicat Mòdol. El programa, incloses les mesures d'acompanyament, suposarà una inversió de més de 3 milions d'euros. 

Imatge d'alumnes de l'escola Camps Elisis de Lleida menjant fruita
Imatge d'alumnes de l'escola Camps Elisis de Lleida menjant fruita | LleidaDiari.cat

 

 

En el cas del Pla de consum de llet, es preveu distribuir 839,74 tones de producte entre els 61.520 alumnes que se'n beneficiaran, i l'import previst supera els 1,5 milions d'euros. Aquest curs, els encarregats de la distribució de fruita i llet han estat Afrucat i Llet Nostra, respectivament. La setmana vinent es publicarà la convocatòria de les mesures d'acompanyament d'aquests programes per a la resta del curs escolar, segons ha explicat Carmel Mòdol. Per poder donar efectivitat a la distribució de fruites i de llet als centres educatius dins dels Programes escolars, la Unió Europea considera que la distribució ha d'anar acompanyada de mesures educatives dirigides principalment a l'alumnat de Primària. Així, aquest curs escolar s'ha previst tres actuacions, dues de les quals s'han dirigit als nens, i han anat a càrrec d'Afrucat, i una tercera va dirigida a pares i professors.


Comentaris

envia el comentari