Catalunya Diari

Més de 560 persones volen des de Lleida-Alguaire cap a Brussel·les per assistir a la manifestació

Els tres avions que han llogat els CDR de Lleida han pogut enlairar-se amb retard per l'aglomeració de gent

Imatge de centenars de persones esperant per embarcar a l'aeroport d'Alguaire
Imatge de centenars de persones esperant per embarcar a l'aeroport d'Alguaire | LleidaDiari.cat

Un total de 567 persones han volat a primera hora d'aquest matí de dijous des de l'aeroport de Lleida-Alguaire cap a Brussel·les per assistir a la manifestació 'Omplim Brussel·les' convocada per l'ANC i Òmnium Cultural. Quan passaven pocs minuts de dos quarts de vuit del matí s'ha enlairat el primer dels tres vols xàrters de 189 places llogats pels CDR's de Lleida i ho han pogut fer sense problemes tot i els temors que la boira fes la guitza i obligués a cancel·lar-los. Això si, hi ha hagut retard per l'aglomeració de gent que s'ha produït a l'hora de passar els controls de seguretat. El responsable del CDR Zona Alta, Jordi Alsina, ha explicat que tot i que fa uns dies no tenien massa clar si omplirien el tercer avió, finalment dilluns es va tancar, la llista i 60 persones han quedat fora. El preu del bitllet d'anada i tornada el mateix dia ha estat de 406 euros i no només ha viatjat gent de Lleida i rodalies sinó que també de Barcelona, Girona, Manresa, Vic i Reus.

A les cinc de la matinada s'ha començat a formar la cua de passatgers per agafar els tres vols des de Lleida-Alguaire cap a Brussel·les per assistir a la manifestació convocada per l'ANC i Òmnium Cultural a la capital Europea per fer sentir la veu dels catalans i reivindicar la llibertat dels presos polítics. A l'aeroport s'han habilitat els quatre taulells de la terminal per fer la facturació i recollida de la targeta d'embarcament i també els que estan situats a la zona annexa on habitualment operen les companyies britàniques que a l'hivern porten esquiadors.

Jordi Alsina, del CDR Zona Alta-Ricard Vinyes, ha explicat que no han tingut «cap problema» per gestionar els vols xàrter que s'han contractat a una companyia polonesa i a dues companyies txeques. A Lleida-Alguaire «s'han adaptat als horaris que els hem demanat», ha assegurat, no com a Reus, on l'ANC també volia muntar un avió però no ha estat possible per incompatibilitat amb l'horari de la instal·lació.

Imatge d'una de les cues generades a l'aeroport
Imatge d'una de les cues generades a l'aeroport | LleidaDiari.cat

 

Alsina ha reconegut que aquesta nit pràcticament no han dormit pendents de si la boira s'acabaria instal·lant al Pla de Sas i provocaria la cancel·lació dels vols. No ha estat així, i al cel brillava la lluna i les estrelles. L'únic contratemps ha estat l'aglomeració de gent per passar els controls de seguretat que ha provocat la sortida amb retard els avions. Estava previst que el primer sortís a les set del matí i no ho ha fet fins passats dos quarts de vuit. El segon i el tercer ho han fet un quart d'hora més tard cadascun. Està previst que els passatgers tornin a agafar l'avió a les vuit de vespre a Brussel·les i l'arribada a Lleida s'estima entre les deu i dos quarts d'onze de la nit.

Un grup de persones mostren una estelada abans d'embarcar
Un grup de persones mostren una estelada abans d'embarcar | LleidaDiari.cat

 

Passatgers pujant a un dels primers vols que ha sortit des d'Alguaire
Passatgers pujant a un dels primers vols que ha sortit des d'Alguaire | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari