Catalunya Diari

Més de 20.400 actuacions dels 22 agents cívics de Lleida en els primers sis mesos de l’any

Aquests agents, que donen suport a la Guàrdia Urbana, vetllen pel civisme i la convivència a la ciutat

Els 22 agents cívics de l'Ajuntament de Lleida han realitzat 20.457 actuacions en els primers mesos de l'any. Aquests agents, que donen suport a la Guàrdia Urbana, vetllen pel compliment de les ordenances municipals fomentant el civisme i la convivència a la ciutat. Les principals accions dels agents han estat relatives al compliment de l'ordenança de civisme (4.240), ordenança de trànsit (9.260), via pública (860), neteja (213), a més de donar informacions generals i assistència a la ciutadania (5.884). Cal destacar que aquestes persones han rebut una formació basada en les ordenances municipals, com la de civisme, la de protecció i la tinença d'animals o la neteja i la gestió dels residus. 

El seu treball es desenvolupa pels carrers i places de la ciutat, fent tasques de conscienciació i d'informació perquè la ciutadania conegui les normes de convivència i de cohesió, de civisme i neteja, etc. i perquè es fomenti el respecte per allò que és comú (espais i elements de mobiliari) i el respecte entre les persones. Entre les seves funcions també hi ha el reforç de la seguretat al voltant de les escoles, vetllant pels infants i les seves famílies en les hores d'entrada i de sortida dels centres i col·laborant amb els agents de la Guàrdia Urbana. També poden fer actuacions d'auxili al ciutadà.

Els agents van ser seleccionats entre les persones que es trobaven en situació d'atur, inscrites a l'Institut Municipal d'Ocupació, l'IMO, o al Servei d'Ocupació de Catalunya, el SOC. El programa està subvencionat per la Generalitat de Catalunya i es desenvolupa amb la col·laboració de la Paeria, a través de l'IMO.


Comentaris

envia el comentari